INTERVIU | Dr. Breha Anca, medic cardiolog: „Beneficiile oricărui medic sunt legate de starea de sănătate a pacientului recuperat”

INTERVIU | Dr. Breha Anca, medic cardiolog: „Beneficiile oricărui medic sunt legate de starea de sănătate a pacientului recuperat”

Dr. Breha Anca a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, iar din anul 2020 lucrează ca specialist în cardiologie. În prezent, aceasta lucrează atât în sistemul medical de stat, cât și în cel privat.

Meseria de medic cardiolog presupune multe provocări și responsabilități, cu toate acestea, cu calm și multă implicare, dr. Breha Anca reușește de fiecare dată să transmită o stare bună pacienților săi și să îi trateze corespunzător.

1. Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Experiența mea cu platforma MEDIjobs a fost una bună, eficientă și aș recomanda-o și altor colegi.

2. Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Colaborarea cu recruiter-ul a fost bună, promptă, auzisem că această echipă este de ajutor pentru cadrele medicale care își caută un loc de muncă, dar nu mi-am imaginat că totul va decurge atât de repede.

3. Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Cu siguranță a fost mai ușor să colaborez cu echipa MEDIjobs decât să aplic la job-uri și să aștept să mă caute un angajator. Este un proces mult mai rapid și sunt recunoscătoare întregii echipe.

4. Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Pe timpul pandemiei, criza sanitară se ascunde în spitalele de stat, din păcate, nu și în spitalele din privat. A fost ceva mai ușor pentru cei ca mine care sunt la început de drum în carieră. 

Citește și: INTERVIU | Dr. Florentina Florea, medic primar ORL

5. Ce v-a făcut să alegeți această ramură a medicinei?

Am ales cardiologia datorită paletei largi de activități, și aici mă refer la partea de interne, cât și la subramurile intervenționale – aritmologice, device-uri etc.

6. Care a fost diferența dintre cum vă imaginați că va fi în facultate și cum a fost, de fapt?

Diferența este întotdeauna mare în medicină și este cauzată de sistemul sanitar prost gestionat de către stat, care lasă accesibilitate mare (lucru excelent), însă cu dotări puține și condiții de spitalizare proaste, culminând cu salarizarea insuficientă.

7. Când ați început să faceți practică în spital și cum a fost prima experiență?

Am început să fac practică în spitale încă din primul an de facultate, experiențele aici sunt unice și greu de descris.

8. Ce vi s-a părut cel mai greu când ați interacționat prima dată cu pacienții?

Cel mai greu în interacțiunea cu pacienții este să rămâi calm și să le transmiți starea de calm atunci când ei se află într-o situație disperată.

9. Care sunt principalele atribuții ale unui medic cardiolog?

Atribuțiile medicului cardiolog nu diferă de ale altor specialități ce presupun diagnosticul corect al bolii și tratamentul acesteia – nefarmocologic, farmocologic, intervențional sau chirurgical, acolo unde se impune, dar și follow-up.

10. Ce calități ar trebui să aibă un medic cardiolog?

Un medic cardiolog trebuie să fie un bun detectiv. Pacienții, dar și bolile trebuie deslușite în așa fel încât să fie tratate corespunzător.

11. Care sunt beneficiile acestei meserii?

Beneficiile oricărui medic sunt legate de starea de sănătate a pacientului recuperat, salvat, tratat.

Citește și: INTERVIU | Dr. Cristian Gabriel Viisoreanu, Medic Specialist Chirurgie Generala

12. Care sunt provocările meseriei?

Provocările meseriei sunt zilnice și prea multe să poată fi menționate fiecare în parte, dar principalul inamic pentru mine este stresul psihic, cu care mă lupt și de fiecare dată găsesc soluții să îl înving.

13. Ce credeți că ar trebui îmbunătățit la sistemul medical din România?

La sistemul medical din România ar trebui schimbate, în special, condițiile de lucru și de spitalizare în regimul de stat – curățenie, intimitate, design, explorări.

14. Lucrați atât în sistemul medical de stat, cât și în cel privat. Care sunt diferențele majore cu privire la atitudinea pacienților și aparținătorilor față de medici?

Sigur că sunt multe diferențe, însă lucrez de prea puțin timp în regim privat pentru a putea defini cu exactitate care sunt acestea.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment