INTERVIU cu o asistenta medicala din Maternitate: „Glasul nou-nascutului ma face sa simt magia Craciunului”

INTERVIU cu o asistenta medicala din Maternitate: „Glasul nou-nascutului ma face sa simt magia Craciunului”

Craciunul semnifica nasterea Domnului, iar cadrele medicale care lucreaza in maternitate simt cu adevarat aceasta sarbatoare dincolo de masa festiva, traditii si oameni dragi. Am stat de vorba cu o asistenta medicala care si-a petrecut Craciunul alaturi de nou-nascuti si am aflat lucruri emotionante.

„Lucrez in sistemul medical de mai bine de 30 de ani. Am absolvit Liceul Sanitar, apoi Postliceala Sanitara si Facultatea de Medicina, specializarea asistenta medicala. Lucrez cu nou-nascutul de mai bine de 30 de ani, iar in compartimentul de terapie intensiva am cunoscut cele mai mari satisfactii. Aici am invatat ce inseamna cu adevarat adrenalina si bucuria vietii”.

Ce inseamna sarbatorile de iarna pentru dumneavoastra?

Pentru mine sarbatorile de iarna inseamna familie, bucurii si impliniri.  De Craciun, impartim bucuriile cu familia, dar si la locul de munca suntem o echipa sudata, cu oameni frumosi, dedicati meseriei, de aceea spiritul sarbatorilor ne inconjoara chiar si atunci cand lucram.

Pentru mine este sarbatoare de fiecare data cand ne strangem toti la masa, cand povestim si ne transmitem energie pozitiva. Este bine sa invatam sa traim frumos indiferent de context, fara a avea vreun motiv special. 

Cum a reactionat familia la aflarea vestii ca lucrati de Craciun? 

Nu este primul Craciun petrecut in maternitate. In cei 30 de ani de cariera, am lucrat de sarbatori de multe ori, iar cei de acasa au inteles ca aceasta este meseria mea si pot spune ca au apreciat devotamentul meu fata de activitatea pe care o desfasor.

In anii in care am lucrat, obisnuiam sa petrecem Craciunul in familie a doua zi, cand ajungeam si eu acasa, insa si atunci eu le vorbeam celor dragi despre serviciu, despre cat de frumos este sa vezi magia sarbatorilor in ochii nou-nascutilor.

Care au fost aspectele care v-au facut sa simtiti ca este sarbatoare, chiar daca ati lucrat?

La serviciu sunt inconjurata de cadre medicale care iubesc ceea ce fac, iar relatia dintre noi este foarte frumoasa. Am creat o familie deosebita care lupta pentru aceleasi obiective, impreuna reusim sa oferim sprijin nou-nascutilor, iar acest lucru ne ofera satisfactii uimitoare.

Craciunul petrecut in familia de la maternitate este cu adevarat special pentru ca in aceasta seara magica vin pe lume sufletele care au nevoie de ajutorul nostru. Un copil este o minune, iar cand se naste chiar in ziua de Craciun, parca amplifica trairile si emotiile cadrelor medicale. 

Glasul nou-nascutului ma face sa simt magia Craciunului si este cadoul suprem pe care si-l poate dori un asistent medical care lucreaza in maternitate.

Ce sfaturi le oferiti asistentelor medicale care vor lucra in ziua de Craciun?

Indiferent de compartimentul in care lucrati, in spital, maternitate, clinica etc., este important sa constientizati ca aveti un rol foarte important. Pacientii, mici sau mari, au nevoie de cadrele medicale in orice zi a anului, iar noi trebuie sa fim pregatiti sa le oferim asistenta medicala chiar daca este Craciunul sau Revelionul. 

Veti crea cu pacientii o legatura mai puternica decat ati fi crezut. Pacientii impartasesc cu cadrele medicale unul dintre cele mai importante momente din viata lor, iar acest lucru creeaza o legatura unica. A fi asistent medical necesita sa stii cum sa gestionezi stresul intr-o situatie in care un pacient sau un apartinator este agitat. Simtiti bucuria din ochii pacientilor care primesc atentia noastra atunci cand se afla pe patul de spital si, cu siguranta, veti simti si magia Craciunului, chiar daca lucrati.

Citeste si: Cum sa iti faci sarbatorile mai frumoase?

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment