INTERVIU | Cătălina Constantin, studentă la facultatea de asistenți medicali

INTERVIU | Cătălina Constantin, studentă la facultatea de asistenți medicali

Numele meu este Cătălina Constantin, am 21 de ani și sunt studentă în anul patru la Universitatea „Carol Davila” din București, specializarea Asistent Medical Generalist. Totodată, sunt voluntar la Serviciul de Ambulanță Dâmbovița din orașul Răcari.

1. Pentru început, aș vrea să îmi spui câteva cuvinte despre pasiunea pentru medicină sau ce te-a adus pe acest drum?

Ca orice fetiță, când eram mică mă jucam de-a doctora și pacienții, iar mai târziu această pasiune mi-a fost insuflată de mama mea care este asistent medical principal pe ambulanță.

2. Știu că ai optat pentru specializarea de asistent medical generalist, de ce nu ai ales altă specializare, de exemplu asistent farmacist?

Visul meu este să îi ajut concret pe bolnavi, să le ofer îngrijire medicală și să îi sprijin din punct de vedere moral pentru a depăși momentele dificile.

3. Ai trecut în anul al patrulea de studii, care este impresia după terminarea celor trei ani?

Consider că, după terminarea celor trei ani de facultate am acumulat multe cunoștințe în domeniul medical, am avut oportunitatea de a cunoaște multe spitale și cadre medicale, învățând de la fiecare câte ceva.

4. Cum ți se pare practica în spitale?

Despre practică pot spune că este loc de mai bine, ce trebuie să subliniez este faptul că dacă îți dorești să practici meseria vei reuși prin muncă și perseverență.

Citește și: INTERVIU | George Covaci, asistent stomatologie

5.  Care este relația cu cadrele medicale? Dar cu profesorii?

Relația cu cadrele medicale și profesorii este una foarte bună, bazată pe respect reciproc și comunicare. Pot spune că îi apreciez în mod deosebit pentru că ne ajută să ne formăm competențele necesare pentru a deveni cadre medicale eficiente.

6. Spune-mi cum este structurat anul școlar?

Ca și structură a anului pot spune că este formată din parte practică și din parte teoretică, ambele având roluri foarte importante în formarea noastră ca asistenți medicali.

7. Ca o concluzie după terminarea celor trei ani de studii, ți se pare că ești pregătită pentru meseria de asistent medical?

Da, sunt pregătită pentru această meserie dar sunt conștientă că în orice domeniu este necesară o pregătire permanentă, ceea ce mă determină să mă documentez în continuare cu seriozitate și pasiune

8. Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat până acum?

Pe plan teoretic toate materiile au fost importante pentru pregătirea mea profesională.

În practică am învățat să ofer îngrijiri medicale corespunzătoare și sprijin moral. Și am mai învățat un lucru: „Viața este numai una și trebuie să o prețuiești.”

9. Care este cea mai mare satisfacție pe care o poți avea în acest domeniu?

Cea mai mare satisfacție este cea sufletească. Nu se poate descrie în cuvinte bucuria și mulțumirea pe care o simt atunci când pot ajuta oamenii să treacă peste boală. Consider că, în această meserie un rol important îl au altruismul și devotamentul.

Citește și: INTERVIU | Constantin Alina, asistent medical radiologie dentară

10. După absolvirea școlii, crezi că îți vei găsi ușor un post ca asistent medical?

Sper că voi găsi cu ușurință un post în acest domeniu, atâta timp cât voi trata cu seriozitate meseria pe care mi-am ales-o.

11. Ai vrea să profesezi aici sau în străinătate?

În principiu, aș dori să profesez la noi în țară pentru că și cetățenii acestei țări au nevoie de îngrijire medicală. În plus, este o datorie morală a mea față de țara care m-a format să profesez și să acord sprijin concetățenilor.

12. Ce sfat ai pentru cei care vor să urmeze cursurile unei școli postliceale sau a unei facultații de asistenți medicali?

Să urmeze cursurile dacă simt cu adevărat că au o vocație pentru această profesie, pentru că aceasta presupune pe lângă pregătirea teoretică și practică și dragoste pentru semeni.

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment