Incubatorul HERA, soluția pentru a anticipa și a aborda pandemia

Incubatorul HERA, soluția pentru a anticipa și a aborda pandemia

Comisia Europeană a anunţat lansarea incubatorului HERA, un plan european de pregătire în domeniul bioapărării împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19.

Uniunea Europeană lucrează la viteză maximă pentru a se asigura că toți europenii au acces la vaccinurile COVID-19 cât de curând posibil. Vaccinurile autorizate sunt eficiente împotriva virusului actual. 

În același timp, aceștia se pregătesc să abordeze noi variante ale virusului, dar și să dezvolte și să producă rapid un vaccin la scară largă eficient împotriva acestor variante.

Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană lansează incubatorul HERA. Potrivit Comisiei Europene, incubatorul HERA va colabora cu cercetători, companii din domeniul biotehnologiei, producători şi autorităţi publice din UE şi de la nivel mondial pentru a depista noi variante, pentru a oferi stimulente vizând crearea de vaccinuri noi şi adaptate, pentru a accelera procesul de aprobare a acestor vaccinuri şi pentru a asigura sporirea capacităţilor de producţie.

Citește și: Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech poate fi ținut și la temperaturi mai ridicate

Detectează și analizează noi variante ale virusului

  • Crește capacitatea de caracterizare a variantelor noi (secvențierea genomului)
  • Activează partajarea fără probleme a informațiilor despre noi variante cu toate părțile interesate care lucrează la dezvoltarea și adaptarea unor vaccinuri noi
  • Identifică și acceptă transmiterea variantelor care provoacă îngrijorare

Dezvoltă vaccinuri împotriva noilor variante ale virusului pentru care cele existente nu pot fi suficient de eficiente 

  • Sprijină companiile care lucrează cu privire la adaptarea vaccinurilor sau dezvoltarea de noi vaccinuri
  • Facilitează studiile clinice: lansează rețeaua clinică la nivelul întregii UE 
  • Sprijină noile tehnologii să se dezvolte adaptat sau noi vaccinuri

Citește și: Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie

Produce vaccin la scală și viteză adaptate la variantele noi

  • Actualizează acordurile de cumpărare avansate existente (APA) sau încheie noi APA cu companii care lucrează la vaccinuri adaptate
  • Companiile pot prezenta un plan credibil care arată capacitatea reală de a produce vaccinuri în UE și furnizează cantitățile necesare suficient de repede
  • Acest program de urgență va aborda amenințarea pe termen scurt și mediu și se va pregăti simultan pentru viitor. Acesta va servi drept avangardă pentru pregătirea și răspunsul la situațiile de urgență din domeniul sănătății europene

Incubatorul HERA va oferi un sistem structural care să permită UE să anticipeze și să abordeze mai bine viitoarele pandemii.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment