Halatul alb vs. Identitatea personala – 3 pasi simpli prin care poti sa te redescoperi

Halatul alb vs. Identitatea personala – 3 pasi simpli prin care poti sa te redescoperi

Viața unui medic este o viață dedicată pacienților. În ziua de astăzi, medicina depășește limita îngrijirii pacientului. Încă din timpul rezidențiatului, medicii trebuie să învețe cum să-și gestioneze fluxul de lucru, energia, echipa de asistenți medicali implicați în îngrijirea pacienților. Medicii trebuie să își asume roluri administrative și să-și gestioneze eficient timpul între vizite și îngrijirea pacienților. Este ușor de înțeles, că modul în care acordați atenție unei vieți personale de calitate este pe locul al doilea în urmărirea unei cariere medicale de succes.

În căutarea unei realizării profesionale, majoritatea medicilor se îndepărtează de ceea ce sunt cu adevărat. Persoana care prinde viata atunci când îmbrăcați halatul alb are prioritate. Identitatea medicului este strâns legată de rolurile și responsabilitățile ce vin odată cu purtarea halatului alb, lasându-l epuizat și deconectat atunci când îl dezbracă.

Atunci când medicii dezvoltă o relație mai profundă cu ei înșiși și rămân în legătură cu dorințele lor adevărate, scopurile și visele lor se realizează cu usurinta. Ei sunt capabili să treacă de la deziluzia și descurajarea care au devenit un obicei in  medicina de astăzi și să se reconecteze cu cine sunt cu adevărat la baza lor. Pasii pe care o sa ii prezentam reprezinta procesul de reconectare, care integreaza în același timp viața cu medicina.

1. Concentrează-ți atenția asupra dorințelor tale

La ce te concentrezi? Medicina are multe părți în mișcare care te pot distrage foarte ușor. Ceea ce ne atrage atenția este ceea ce vedem în viața noastră. Când ne concentrăm asupra problemelor din medicină, când ne plângem de lucrurile care nu funcționează, când ne temem de agenda cu pacienți supraîncărcată, sunt de fapt lucrurile la care trebuie să ne așteptăm zilnic.

2. Creeaza-ti reguli zilnice

Succesul în viață și în medicină devine previzibil atunci când iei măsuri consecvente în vederea atingerii obiectivului.  Dacă iti doresti să traiesti cea mai bună viață în timp ce iti urmezi cariera medicală, ia în considerare ceea ce trebuie să se întâmple în viața ta  în fiecare zi, pentru ca aceasta să se imbunatateasca. Ai nevoie să incluzi în programul tau un regim de viață sănătos pentru a gestiona mai bine stresul? 

Iti pastrezi suficient timp la sfârșitul fiecărei zile pentru a o planfica pe următoarea, evitând astfel să te simțiți coplesit și să stabilesti ordinea și programul în viața ta? Ia în considerare ceea ce a funcționat bine pentru tine în trecut și dubleaza aceste eforturi pentru a te sprijini pe măsură ce treci la nivelul următor al carierei medicale.

3. Fa un inventar al relației cu tine

Mulți dintre noi, am luat decizia îndrăzneață de a urmări o carieră medicală în tinerețe.  Ne-am maturizat odată cu rigorile școlii medicale și în timpul rezidențiatului, cu toate acestea nu am avut într-adevăr timp să observăm cine am devenit în timpul acestui proces. Urmam un rezidentiat pentru a deveni medici specialisti,  luând în considerare sau consultând  părțile noastre mai profunde, apoi într-o zi ne dăm seama că nu suntem în locul în care vrem să fim. În schimb, am construit o carieră, iar prin extensie, decizii de viață care se potrivesc cu un model predefinit, care ar putea să nu fie ideal pentru noi. 

Incercati sa va faceti timp pentru a vă reconecta cu voi înșivă. Puneți-vă  întrebarea  „Ce te face cu adevărat fericit și cum vrei să lucrezi în domeniul medicinei  într-un mod care îți aduce bucurie și te conectează cu sentimentul de împlinire?

Călătoria în medicină este mai mult decât o călătorie în carieră. Este o oportunitate pentru dezvoltarea personală. Atunci când viața și cariera sunt amestecate, mai degrabă decât să pui viața în așteptare până atingi succesul în carieră, medicii au într-adevăr oportunitatea de a-și trăi cea mai bună viață.

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment