Vezi cele mai noi oportunitati de cariera pentru medici specialisti!
Esti medic specialist si ai programat un interviu pentru un nou job intr-o clinica sau spital? Felicitari! Acum ce urmeaza? Avand in vedere ca o impresie despre o persoana se contureaza in primele 7 secunde din momentul intalnirii, este important sa stii ce ar trebui sa spui, cum sa reactionezi si la ce sa te astepti.
Un interviu fata in fata sau la telefon este momentul in care tu poti demonstra de ce tu esti pregatit pentru acest job sau de ce job-ul este perfect pentru tine.
Iata o lista care te va ajuta pe parcursul procesului de recrutare cu ce ai de facut si ce nu, inainte de interviu, in timpul acestuia si dupa.
Inainte de Interviu
Tine cont de ziua si ora interviului si nu iti aglomera acel interval. Chiar daca este un interviu telefonic sau fata in fata, iti poti lua o marja de timp in caz ca interviul tine mai mult decat te astepti.
Cauta informatii despre angajator. Mai mult de 80% dintre manageri spun ca este esential pentru candidati sa aiba multe intrebari, insa, tu nu vei sti ce sa intrebi daca nu esti familiarizat/a cu compania. Poti incepe cu site-ul companiei si profilele din social media.
Pregateste o lista cu intrebari despre postul vizat. Poti intreba lucruri generale despre angajator, insa, este important sa stii si informatii detaliate despre activitatea zilnica. De exemplu, care este media pacientilor pe care ii vezi intr-o zi sau alte responsabilitati specifice.
Nu subestima valoarea exercitiului. Poti cere ajutor colegilor, prietenilor sau familiei pentru pregatirea discursului. O alta varianta este exercitiul in fata unei oglinzi.
In ziua Interviului
Este recomandat sa ai o tinuta vestimentara decenta.
Daca este un interviu telefonic, sa te asiguri ca nu ai o sursa de zgomot in apropiere, ai un semnal bun si bateria telefonului este incarcata.
Pune soneria telefonului pe modul silentios. Managerii de clinici cu care am lucrat chiar afirma ca multe persoane uita de acest lucru si este foarte deranjant daca telefonul suna.
Fii atent/a la limbajul corpului si alte indicii non-verbale. Nu manca sau mesteca guma niciodata, mentine contactul vizual (dar nu prea mult) si nu gesticula in mod insistent cu bratele in timp ce vorbesti.
Iti poti lua notite intr-o agenda.
Intreaba intervievatorul cand poti primi un feedback despre interviu.
Nu intarzia. Cel mai bine ar fi sa ajungi mai devreme (insa nu prea devreme – maximum 15 minute). Este foarte important sa anunti daca vei intarzia.Nu vorbi negativ despre fostul loc de munca sau fostul angajator. Evita sa folosesti cuvinte de argou sau sa folosesti prea mult “ăăăăă”, “păi”, “pffff”.
Nu uita sa adresezi intrebarile deja pregatite.
Dupa Interviu
Poti trimite un mesaj de multumire intervievatorului; il poti trimitechiar daca nu esti decis in privinta acceptarii job-ului.
Poti reveni cu un apel telefonic sau email dupa o perioada adecvata de timp, insa nu ar trebui sa spui ceva agresiv cum ar fi: “Ai spus ca ma vei contacta dupa 2 saptamani, dar au trecut 3.”
Evalueaza-ti performanta, gandeste-te ce a mers bine si ce nu, astfel incat sa iti dai seama ce ar trebui sa imbunatatesti la urmatorul interviu.
Daca acest material ti-a fost de folos, nu uita sa te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a primi periodic, direct pe email-ul tau cele mai recente articole!