General Maior Dr. Ionel Oprea urmărește dezvoltarea sistemul de sănătate în perioada 2021-2027

General Maior Dr. Ionel Oprea urmărește dezvoltarea sistemul de sănătate în perioada 2021-2027

BORO Communication, în parteneriat cu Philips Healthcare România, a organizat, pe 8 septembrie, evenimentul online numit Noi Investiții în Sănătate – Xgroup Meetings. Acesta a făcut parte din cea de-a V-a ediție a Convenției Române a Spitalelor ROHO, eveniment internațional dedicat calității actului medical, exemplelor de bună practică din activitatea clinică și de management medical.

La acest eveniment a participat și General Maior Dr. Ionel Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății și Coordonator Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, care a formulat mai multe obiective pentru 2021-2027, cu privire la sistemul de sănătate, printre care se află digitalizarea sistemului de sănătate, regândirea modalității de instruire în medicină și cercetarea pentru sănătate.

Principalele obiective pentru 2021-2027 

Deși s-a arătat nemulțumit de volumul mare de obiective propuse pentru strategia 2014-2020 dintre care au fost realizate mai puține decât se aștepta, General Maior Dr. Ionel Oprea a enunțat câteva obiective esențiale pentru perioada 2021-2027, pe care își dorește să le realizeze.

În primul rând, potrivit declarațiilor sale, digitalizarea sistemului de sănătate reprezintă o prioritate majoră, însă există o problemă foarte serioasă – digitalizarea trebuie să se suprapună peste un sistem bine structurat, iar acest lucru nu există din punct de vedere al nivelului medicinei primare comunitare cu activitate educațională, preventivă pentru sănătate. 

Citește și: Pandemic Controller, platforma prin care medicii de familie monitorizează pacienții Covid-19

General Maior Dr. Ionel Oprea a precizat că o altă necesitate structurală importantă este crearea rețelei de recuperare medicală și reinserție socioprofesională. „Ea există fragmentar la nivelul unor spitale, însă această rețea de recuperare vine să completeze activitatea spitalelor de urgență și spitalelor de cronici. Calitatea vieții este dată de această activitate medicală și asistența medicală finală. Această rețea vine în completarea proiectului celor opt spitale regionale pe care trebuie să avem ambiția de a le vedea construite”.

Printre obiectivele importante menționate de acesta se regăsește și dezvoltarea cercetării medicale sau a cercetării pentru sănătate, „deoarece eforturile în producerea de medicamente, de noi mijloace terapeutice, de dispozitive de diagnostic cât mai complexe, cred că pot să vizeze activitatea de cercetare minuțioasă a unor colective și specialități diferite, nu numai medicale, ci și biologie, fizică nucleară, chimie. Această cercetare trebuie să ducă la noi metode de diagnostic, la noi medicamente și mijloace terapeutice și să aibă un suport structural foarte bine definit într-un eventual centru național de cercetare pentru sănătate”, a adăugat General Maior Dr. Ionel Oprea.       

De asemenea, pentru perioada următoare, se urmărește regândirea modalității de instruire în medicină, de promovare continuă în ierarhia profesională, de perfecționare profesională continuă și de recertificare continuă, nu numai la nivelul resursei medicale. 

Citește și: Persoanele asigurate pot beneficia de servicii medicale paraclinice la orice instituție medicală din țară, doar cu bilet de trimitere

„Ar trebui, însă, să ne gândim mai mult la resursa de la nivelul asistenților medicali care ar trebui să fie utilizată pe mai multe paliere de competență și cu instruire specifică având în vedere activitățile diferite de la urgență, terapie intensivă, bloc operator, activitățile de preparare a produselor din sânge, de recoltare și procesare sânge, sterilizare etc. Cred că ar trebui să regândim această modalitate de a acționa pentru a crește performanța în sănătate”, a declarat General Maior Dr. Ionel Oprea în cadrul evenimentului online Noi Investiții în Sănătate – Xgroup Meetings.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment