Filme cu și despre asistenți medicali pe care trebuie să le vezi

Filme cu și despre asistenți medicali pe care trebuie să le vezi

Ori de câte ori avem puțin timp liber, una dintre cele mai bune activități pe care le putem face este să ne uităm la un film. Desigur, filmele la care ne raportăm și pe care dorim să le vedem sunt cele care ne pot face, de obicei, să ne simțim bine cu ceea ce facem. De asemenea, un film bun este acela din care ai ce învăța, în cazul de față, cum să relaționezi cu pacientul, cu colegii de la clinică sau cum să fi un model pentru cei din jurul tău.

Medicii și asistentele sunt centrul atenției pentru multe emisiuni de televiziune sau chiar filme, mai ales datorită naturii dramatice și importante a profesiei lor. De asemenea, sunt o parte importantă a multor documentare despre sistemul de sănătate sau operațiile medicale.

Dacă aveți aceeași profesie, sunteți medic, asistent sau poate student la medicină sau la o școală sanitară, există probabil un film din domeniul medical, despre care puteți spune cu emoție că este unul dintre preferatele dumneavoastră. Nu pentru că se bazează pe întâmplări reale, deși multe filme despre medicină sunt bazate pe povești adevărate, ci pentru că în film există ceva care este familiar în ceea ce privește meseria pe care ați ales-o, ceva cu care vă asociați.

Ei bine, luați-vă floricele și așezați-vă comod. Iată câteva filme despre nursing pe care trebuie să le vedeți:

1. Patch Adams, un doctor trăsnit

Patch Adams este unul dintre primele filme pe care trebuie să le urmăriți dacă sunteți teresat în general de filme despre medici și asistente. Filmul de comedie este plin de momente emoționante și te face să apreciezi mult mai mult cadrele medicale. Patch Adams se bazează, de fapt, pe povestea de viață a doctorului Hunter Adams, cunoscut și sub numele de Patch Adams și încercarea sa de a ajuta mai mulți oameni cu probleme medicale grave. Filmul arată cum elevii ar trebui să învețe despre empatie și să ofere îngrijiri personalizate pacienților, lucrând îndeaproape cu asistenții medicali. 

2. Florence Nightingale

Florence Nightingale a fost cea care a pus bazele nursingului. După cum sugerează și titlul filmului, el se concentrează în jurul vieții „Doamnei cu lampa” și a modului în care a devenit susținătoarea nursingului. Florence Nightingale este o figură centrală în asistența medicală, fiind cunoscută drept fondatoarea asistenței medicale moderne.

Ea a fost cea care a instruit asistentele medicale în timpul războiului din Crimeea, timp în care a luptat pentru o mai bună îngrijire a pacienților. A prevenit nenumărate infecții cu principiile sale pentru igienă. În afară de acest film, Florence Nightingale, au fost făcute multe altele bazate pe povestea reală a acestei femei incredibile.  

3. Spirit (Wit)

Spirit nu este un film specific asistenței medicale, dar este dificil să vorbim strict despre filmele din domeniul medicinei fără să îl menționăm pe acesta. Emma Thompson a jucat rolul profesoarei Vivian Bearing, o profesoară care a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul IV la primul consult. Ceea ce face ca acest film să fie interesant este călătoria emoționantă a profesoarei.

De asemenea, filmul prezintă tratamente experimentale, efectele psihologice ale combaterii cancerului și modul în care situația te poate schimba foarte mult ca persoană. Filmul se încheie cu moartea profesoarei Vivian Bearing, dar nu înainte de a experimenta o transformare uriașă. Filmul arată importanța compasiunii și conectării cu ceilalți, ambele fiind foarte importante în domeniul nursingului. Din acest film veți putea învăța foarte mult, iar Emma Thompson a jucat acest rol incredibil de bine încă de la început până la sfârșit.

4. The Nun’s Story

Un alt film clasic, în care personajul principal este interpretat de Audrey Hepburn. Filmul a fost lansat în anul 1959, fiind  inspirat din romanul lui Kathryn Hulme, însă mulți cred că romanul se bazează pe viața lui Hulme. Filmul prezintă povestea asistentei Luke, interpretată de Hepburn, care face nursing în timpul Primului Război Mondial.

Așadar, atunci când aveți puțin timp liber și nu știți ce film să căutați, mica listă de mai sus vă poate ajuta. 

Citește și: Podcast-uri medicale străine pe care merită să le asculți în 2020!

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment