Site icon MEDIjobs

INTERVIU | Elena Damoc, Project Manager în cercetare medicală

Elena Damoc

Elena Damoc și-a început cariera în cercetare pe postul de Clinical Trial Assistant, a progresat și a devenit după scurt timp Clinical Research Associate, iar acum, datorită perseverenței sale și dorinței de a fi din ce în ce mai pregătită în acest domeniu, a reușit să ocupe postul de Project Manager în cadrul Arensia Exploratory Medicine GmbH.

Elena a absolvit Facultatea de Farmacie UMF Carol Davila din București și și-a urmat visul, acela de a putea ajuta oamenii. În timpul liber realizează activități care o relaxează, hobby-urile sale fiind pictura, gastronomia, cântatul la pian și lectura.  

1. Cum ai descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ai recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Consider că experiența pe care am avut-o cu platforma MEDIjobs a fost una plăcută și cu un rezultat fericit pentru mine, jucând un rol important în obținerea job-ului actual.

Recomand oricui își dorește un început de carieră sau o schimbare a locului de muncă în domeniul medical să dea o șansă acestei platforme. 

Citește și: INTERVIU | Despre carieră, pandemie, voluntariat şi viaţă cu Sabina Şerbu, farmacist Cercetare-Dezvoltare, studii in vitro şi culturi celulare

2. Povestește-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

A fost o colaborare frumoasă din toate punctele de vedere. Recruiter-ul MEDIjobs a fost cel care mi-a prezentat oportunitatea jobului pe care ulterior am reușit să îl și obțin, într-un mod clar, detaliat, apoi am ținut legătura telefonic și prin e-mail pe parcursul întregului proces de recrutare. Domnișoara recruiter a fost foarte amabilă, profesionistă și m-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie de vreo lămurire. 

3. Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Consideri că ți-a fost mai ușor să interacționezi cu platforma MEDIjobs decât să aplici individual la mai multe companii?

Desigur, interacțiunea cu platforma MEDIjobs a facilitat considerabil aplicarea la joburile de interes pentru mine, întrucât prin corelarea studiilor și a experienței, MEDIjobs mi-a prezentat cele mai potrivite oferte. De asemenea, întregul proces de recrutare a durat mult mai puțin decât dacă aș fi aplicat individual la diferite companii. Recruiterul MEDIjobs m-a ajutat cu depunerea CV-ului, a programat interviurile fizice și a fost prompt în comunicarea răspunsurilor companiilor.

Citește și: Își mai doresc tinerii o carieră în cercetare medicală?

4. Cât de dificil crezi că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul tău profesional în aceste momente de criză sanitară?

Deși pandemia a lăsat mulți profesioniști fără job și a îngreunat procesul de găsire a unui nou loc de muncă pentru mulți dintre noi, consider că este foarte important să nu ne pierdem speranța și să fim perseverenți în atingerea țelurilor profesionale. 

Cred că platforma MEDIjobs poate fi un instrument util pentru cei din domeniul sănătății, iar mie personal mi-a fost de un real ajutor în schimbarea locului de muncă.  

5. De ce ai ales o carieră în domeniul medical?

Încă din clasa a VII-a, când am descoperit Chimia la scoală, am fost fascinată de această știință și de întrepătrunderea pe care o are cu alte ramuri ale științelor naturii. Sunt o persoană care și-a dorit dintotdeauna ca prin profesia pe care o am să pot fi de ajutor oamenilor, astfel că Facultatea de Farmacie a fost alegerea cea mai potrivită pentru mine în începerea unei cariere în domeniul medical.

6. Cum a fost evoluția profesională de până acum?

După aproape un an de profesat în farmacia comunitară, în care nu m-am simțit împlinită profesional, am decis că e timpul pentru o schimbare și am început parcursul meu în domeniul Cercetării Clinice ca CTA (Clinical Trial Assistant) într-un CRO. Am avansat apoi pe poziția de CRA (Clinical Research Associate), iar în prezent activez ca Project Manager.     

Citește și: Cercetarea medicală: cât de apreciată este în România și cât este de importantă într-o societate dezvoltată?

7. Ai lucrat în cercetare medicală. Cât de greu a fost job-ul de Clinical Research Associate?

Funcția de CRA (Clinical Research Associate) este una complexă, dar interesantă, cu sarcini diverse și oportunitatea de a călători și interacționa cu mulți profesioniști din domeniul medical. Rolul principal al unei CRA este cel de monitorizare a studiului, de a se asigura că studiul se desfășoară conform protocolului și este documentat corespunzător, că drepturile și starea de bine a pacienților sunt respectate, pentru aceasta colaborând îndeaproape cu echipa de investigație. 

8. Experiența anterioară te-a ajutat să ai rezultate bune la job-ul din prezent?

Desigur, ambele experiențe, atât că CTA, cât și ca CRA, mi-au fost de folos în îndeplinirea atribuțiilor de Project Manager, întrucât mi-am perfecționat abilități precum spiritul de echipă, comunicarea, atenția la detalii, flexibilitatea și am dobândit pe parcursul anilor cunoștințe solide de GCP.  

9. Care sunt aspectele care îți plac cel mai mult la activitățile profesionale pe care le desfășori în prezent?

Îmi place că lucrez într-un mediu dinamic, care te ține mereu în priză și este plin de provocări interesante. Aspectul preferat însă este faptul că indirect pot ajuta oamenii să fie cu un pas mai aproape de accesul la medicamente noi.

Citește și: Ce au învățat specialiștii medicali în urma pandemiei din 2020?

10. Cât de solicitantă este funcția pe care o ocupi?

A fi Project Manager este un job destul solicitant, plin de provocări zilnice, dar care îmi oferă satisfacție și împlinire. Este o funcție ce presupune să fiu persoana răspunzătoare pentru managementul general al studiului, persoana principală de contact ce asigură legătura între părțile implicate în studiu și care are grijă ca totul să se desfășoare în concordanță cu Regulile de Bună Practică în Studii Clinice și legislația locală și internațională. De asemenea, trebuie să garantez calitatea și finalizarea în timp util a sarcinilor de studiu.

11. Ce obiective ai din punct de vedere profesional?

Obiectivul meu este să învăț în continuare și să acumulez din ce în ce mai multă experiență și cunoștințe, pentru a fi un bun profesionist în domeniul Cercetării Clinice. Îmi doresc ca prin ceea ce fac să aduc o contribuție valoroasă în cadrul echipei.

12. Care este job-ul la care visezi și speri să îl obții la un moment dat?

Este o întrebare pe care nu mi-am pus-o încă, sunt genul de persoană care ia oportunitățile așa cum vin, momentan sunt axată pe a fi un Project Manager cât mai bun. Voi vedea ce îmi rezervă viitorul.

Citește și: Strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19: Cine are prioritate și care sunt etapele campaniei

13. Care sunt reușitele profesionale cu care te mândrești?

Sunt mândră că sunt absolventă a Facultății de Farmacie și că am reușit să ajung să profesez într-o nișă destul de îngustă, cea a Studiilor Clinice, la care visam de când eram mică. Sunt mândră că îmi pot folosi constructiv cunoștințele și pot aduce o contribuție la Cercetarea Medicală și astfel să ajut indirect ca pacienți din întreaga lume să aibă acces la medicamente inovative.

14. Cum ți-a afectat pandemia de COVID-19 evoluția profesională?

Pandemia cu care ne confruntăm de aproape un an de zile nu a adus schimbări majore pe plan profesional. Un aspect pozitiv ar fi faptul că am realizat că se poate lucra de acasă aproape la fel de bine atunci când situația o cere, dacă te bazezi pe comunicare și bunăvoința în echipa. Ultimul an m-a învățat și să fiu mai precaută, pentru a mă proteja atât pe mine, cât și pe cei din jur.

Ești farmacist și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version