Amândoi au urmat facultatea UMF “Carol Davila”, Bucureşti, Florin fiind cu un an mai mare decât Cristina. Florin a absolvit facultatea ȋn 2013, iar Cristina ȋn 2014. Ȋn toamna anului 2015 s-au căsătorit.
Cum v-aţi cunoscut? Cum a ȋnceput viaţa voastră ȋn doi?
Deşi eram colegi la aceeaşi facultate, ne-am cunoscut ȋn Cluj, ȋn cadrul unui congres. Eu eram ȋn anul IV, iar Cristina ȋn anul III. La circa o săptămână după congres, ne-am ȋntâlnit la metrou la “Victoriei”. Aşteptam metroul exact ȋn dreptul uşii la care Cristina urma să coboare. E lesne de ȋnţeles că am pierdut acel metrou…
Cum aţi ȋnceput cariera medicală umăr la umăr?
Am ȋnceput să lucrăm ȋmpreună după ce a absolvit şi Cristina facultatea. Ne-am angajat la un cabinet dintr-o comună din judeţul Ialomiţa, unde am profesat o perioadă scurtă de timp.
Ȋn 2015 am luat decizia de a ne muta ȋn Bârlad, unde ne-am deschis propria firmă. Iniţial a fost cabinetul de la Băcani (n.r.: comună arondată municipiului Bârlad), unde profesăm şi ȋn prezent. Apoi ne-am extins şi ȋn Bârlad, unde am deschis cabinetul ȋn cadrul unei clinici private.
Ȋn aceşti 4 ani au urmat cursuri de pregătire: competenţa de pedodonţie obţinută de Cristina la Bucureşti şi specializarea mea pe chirurgie dento-alveolară. Ȋn prezent Cristina s-a axat pe endodonţie şi pedodonţie (stomatologie pediatrică), iar eu pe chirurgie, implantologie, protetică şi odontoterapie.
Cum de aţi ales să rămâneţi ȋn ţară?
Am avut de pus ȋn balanţă mirajul Europei contra stabilităţii relative de acasă. Spun relativă pentru că, din păcate, ȋn România nu e nimic sigur. Dar totuşi e acasă. Şi, poate prin faptul că am rămas aici vom face şi noi parte din schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii.
Ȋn plus, un mare avantaj este şi faptul că am avut posibilitatea de a ne deschide propria clinică, nefiind nevoiţi să depindem de nimeni.
Cine / ce v-a inspirat ȋn alegerile voastre? Aveţi pe cineva ȋn familie care lucrează ȋn domeniul medical?
“Deşi părinţii au absolvit Universitatea Politehnică şi au lucrat la Institutul de Fizică Atomică (IFA), atât sora mea cât şi eu am decis să alegem medicina. Ea a urmat medicina generală şi ȋn prezent este medic chirurg generalist ȋn Irlanda. Eu am urmat stomatologia” – Cristina
“Mama este medic primar pneumolog. Până ȋn clasa a X-a mi-am dorit IT. Apoi m-am răzgândit, trecând la profilul de Ştiinţe ale Naturii, hotărât să devin stomatolog. Pe parcursul adolescenţei, tot stând pe langă mama, pot spune că am mai “furat” câte puţin din pasiunea ei pentru medicină” – Florin
“Iniţial am vrut să devin medic legist deoarece la vârsta de 9-10 ani am luat parte la disecţiile din cadrul cursurilor de anatomie ȋmpreună cu sora mea. Părinţii şi sora m-au convins că medicina legală nu este neapărat o meserie potrivită pentru o femeie care ȋşi doreşte o familie.
Aşa că m-am reorientat către stomatologie ȋn momentul ȋn care am realizat cât de greu este să lucrezi ȋn sistemul de stat din punct de vedere al condiţiilor. Dorinţa mea a fost să pot oferi atât pacientului cât şi mie, ca medic, tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea unui act medical corect şi predictibil” – Cristina
“După decizia luată ȋn clasa a X-a am hotărât sa devin medic stomatolog pentru simplul fapt că nu tolerez şefii. Pe de altă parte, mereu mi-a plăcut să asamblez diverse lucruri, să găsesc soluţii şi să rezolv puzzle-uri. Cred că am luat o decizie bună. Când lucrez, nu am idee cum trece timpul” – Florin
Recomandaţi tinerilor să urmeze stomatologia?
Da, recomandăm celor care se gândesc să meargă pe această specializare să aleagă ȋn primul rând cu sufletul şi să se gândească că le pot reda pacienţilor atât zâmbetul cât şi ȋncrederea ȋn sine, iar ei, la rândul lor, vor avea mulţumire sufletească. Dacă alegerea este doar una bazată pe considerente materiale, nu cred că se poate ajunge la performanţă.
Ȋn plus, momentul depunerii jurământului lui Hipocrate nu trebuie uitat sau neglijat, ci reamintit. Toţi pacienţii sunt oameni şi indiferent de statutul social, etnie, rasă, vârstă trebuie trataţi atunci când se prezintă la medic.
Se poate vorbi de timp liber? Ce faceţi cu el?
Timpul liber ȋl păstrăm pentru pasiunea moto, pe care o ȋmpărtăşim din 2014 ȋmpreună. Putem spune că este ȋncă ȋn creştere. Ne bucurăm de privelişti, de soare, de mirosul pădurilor, de viraje… Este ceva sublim, de care nu ne-am putea lipsi. Face parte din noi.
Şi, bineȋnţeles, suntem recunoscători şi pentru oamenii pe care ȋi putem numi acum prietenii noştri cu care ȋmpărtăşim această pasiune. Cu ei mergem la ȋntruniri, ȋn drumeţii, excursii…
Ne place să călătorim pe două roţi, facem ȋn jur de 15-20.000 de km pe an, atât ȋn ţară cât şi ȋn străinătate, când vremea ne permite.
Ȋn prezent, Florin este unul din membrii clubului BBB (Biker Boyz Bârlad), pe care ȋl consideră ca o a doua familie. Soţ şi soţie, prieteni, tovarăşi de drumeţii, Cristina şi Florin Robu se bucură de tot ceea ce le oferă fiecare zi.
Scriu in speranta ca pot face lumea mai buna oferind informatii competente. Sunt convinsa ca informatia de calitate este sinonima cu educatia si poate schimba in bine mentalitati si destine.