Decorațiuni de Crăciun pentru spital – idei și inspirație!

Decorațiuni de Crăciun pentru spital – idei și inspirație!

Dacă în general spitalele și policlinicile lasă o impresie rece, acest lucru se poate schimba în timpul sărbătorilor. A petrece sărbătorile de Crăciun în spital nu este o plăcere pentru nimeni, nici pentru cadrele medicale, nici pentru pacienți. Totuși, cu o atmosferă primitoare și călduroasă, Crăciunul în spital nu va mai părea o întâmplare atât de rea. Acest articol îți va oferi cele mai inspirate idei pentru decorarea unei instituții medicale pe timpul sărbătorilor, astfel încât spiritul Crăciunului să-și facă simțită prezența.

  1. Bebelușii nou-născuți sunt așezați într-un ciorap de Crăciun

Știi acei ciorapi de Crăciun, care în tradiția americană sunt umpluți cu diferite cadouri micuțe și sunt agățați în jurul șemineului? Acei ciorapi au o dimensiune ideală pentru a așeza un bebeluș nou-născut în ei, ciorăpeii având rol de păturică. Aducerea pe lume a unui copil în perioada sărbătorilor de iarnă este un lucru foarte frumos, care umple de bucurie sufletele tuturor, iar acest detaliu decorativ va aduce cu siguranță zâmbetul pe buze.

2. Beteală pe perete în forma ritmului cardiac

Fiind foarte ușor de manevrat, beteala poate fi lipită cu scotch pe orice suprafață și în orice formă. În interiorul unui spital, această poate fi lipită pe un perete, imitând ritmul cardiac. De asemenea, poate fi lipită și în forma simbolului universal al medicinii sau în orice altă formă. Se poate opta pentru un design diferit în funcție de secția în care este folosită.

3. Brad de Crăciun improvizat

Brazii de Crăciun improvizați sunt o idee amuzantă și inedită de a surprinde fiecare pacient care va trece pragul spitalului în care lucrezi. Una dintre cele mai comune și folosite idei pentru construirea unui brad este cea de a folosi mănuși din latex umflate și înnodate. Acestea se lipesc pe un suport de înălțimea dorită și se pot așeza pe o cutie pentru a se crea efectul de înălțime. Dacă se folosesc mănuși chirurgicale verzi, efectul va fi cu atât mai credibil. Mănușile chirurgicale pot fi folosite și fără a fi umflate, ele fiind agățate pe spatele unei uși sau chiar lipite cu scotch, tot în forma unui brad. O altă idee inedită este aceea de a folosi ambalaje de prezervative sau chiar prezervative umflate pentru compunerea unui brad, fiind o idee potrivită și amuzantă pentru o secție de ginecologie.

4. Instalație de luminițe cu recipiente de medicamente prescripționate

Un mod inedit de a realiza o instalație de luminițe este acela de a folosi recipientele de plastic cu medicamente prescripționate (goale). În capac se poate face o gaură cu o bormașină, urmând ca prin fiecare gaură obținută să se introducă un beculeț dintr-o instalație clasică. În funcție de culoarea recipientelor folosite, jocurile de lumini vor fi cu atât mai interesante.

Citește și: Cele mai inspirate cadouri de Crăciun pentru doctori și asistente!

5. Decorațiuni „spitalicești” pentru brazi și coroane

Brazii și coroanele trebuie decorate și ele, nu? Ce altă variantă mai bună pentru decorațiile dintr-un spital decât aceea de a folosi efectiv elemente specifice mediului despre care vorbim. Indiferent că se decorează un brad sau o coroană, puteți agăța pe post de ornamente pense, cutii de medicamente, sticluțe de medicamente, un stetoscop, o branulă ambalată, iar lista poate continua în funcție de preferințele fiecăruia.

6. Un Moș Crăciun atipic

O decorațiune de efect și destul de apreciată și considerată amuzantă este aducerea unui Moș Crăciun atipic – un schelet costumat. Scheletele sunt foarte utile și sunt frecvent regăsite în diferite secții ale spitalelor. Pentru a le aduce în spiritul sărbătorilor, le poți costuma în Moș Crăciun sau le poți așeza o căciuliță pe cap. De asemenea, chiar dacă nu este vorba despre un schelet complet, ci doar de porțiuni din acesta, fiecare poate fi ornată festiv separat.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment