De ce să ții cont când aplici simultan la mai multe joburi

De ce să ții cont când aplici simultan la mai multe joburi

Căutarea unui loc de muncă nu este o sarcină ușoară. Indiferent de stadiul în care te afli în carieră există dificultăți peste care este nevoie să treci. În primul rând, trebuie să îți faci un CV impecabil, uneori ai nevoie de scrisori de intenție, dar de fiecare dată trebuie să te prezinți impecabil în cadrul interviurilor. Abilitatea de a face o bună impresie și de a îți pune în valoare abilitățile și calificare este o adevărată artă. Dar înainte să ajungi la interviuri trebuie să atragi atenția recrutorilor.

Dacă ai vrea să îți găsești rapid jobul cu care să îți începi cariera sau un alt loc de muncă, trebuie să lucrezi câteva luni la noul tău vis. De regulă, profesioniștii din toate domeniile caută pentru câteva luni locurile de muncă cele mai potrivite, uneori aplică simultan. Pentru că știm cât de dificil este să navighezi în această lume, am pus la un loc un set de reguli după care să te ghidezi. Iată care sunt acestea:

Principii de care să ții cont când aplici la un loc de muncă

Clarifică-ți motivul pentru care vrei să îți schimbi jobul

Înainte să fii pus în fața unui recrutor care îți pune această întrebare, clarifică-ți chiar tu care este motivul pentru care vrei să pleci de la actualul loc de muncă sau pentru care vrei să îți începi cariera la compania respectivă. 

Deși este subestimat de mulți aplicanți, acest răspuns oferă o înțelegere mai bună asupra modului în care un angajat gândește și acționează. Este el calm sau se grăbește? Ia decizii raționale sau acționează la cald? Desigur, doar un răspuns nu îți va influența în mod singular șansele, dar le va crește sau le va minimiza.

Citește și Cum răspunzi la întrebarea: De ce vrei să pleci de la actualul job?

Schițează-ți cele mai importante informații despre tine 

Un important aspect care ajută la parcursul profesional al oricărui profesionist este modul în care reușește să se prezinte pe sine astfel încât să se facă plăcut, iar abilitățile sale să fie scoase în evidență. Înainte de interviu, schițează-ți cele mai importante reușite, dar pune-le într-un context astfel încât să te ajute în cadrul interviului. 

De exemplu, pregătește-te să spui ce situație dificilă ai depășit, cum ai făcut-o și ce ai realizat în urma acestei experiențe, precum și impactul său asupra echipei.

Adaptează CV-ul în funcție de locul de muncă

Fiecare companie are propriile sale particularități și excelează într-un anumit domeniu. Dacă ești, de exemplu, un profesionist din domeniul farmaceutic și vrei să aplici la un laborator al unei fabrici de medicamente, pune-ți în valoare experiența pe care o ai în această parte. Chiar dacă nu ai mai lucrat până acum în laborator, arată-ți interesul pentru cercetare prin lucrările academice sau participarea ta la diverse congrese. 

Pe de altă parte, dacă aplici pentru postul de farmacist șef într-o farmacie scoate-ți în evidență aptitudinile manageriale căci vei avea să te folosești mult de acestea. Adaptează-ți CV-ul în funcție de experiență și de cerințele postului.

Citește și Spațiile goale din CV: cum folosești perioadele de pauză dintre joburi în favoarea ta

Sfaturi în timpul căutării joburilor

Nu aplica la prea multe locuri de muncă

Când aplici la prea multe joburi, unele s-ar putea să nu fie potrivite pentru profilul tău și s-ar putea să fii pus în situația în care fie nu ești chemat mai deloc, fie ajungi la interviuri pentru locuri de muncă pe care nu le-ai dorit. În acest fel vei pierde timp prețios să investești în tine sau te vei gândi că recrutorii nu te au în vizor. 

Citește despre companiile care te cheamă la interviu

Atunci când mergi la un interviu, fie el chiar și pentru un job pe care nu îl vrei 100%, este o dovadă de politețe să te interesezi despre companie, istoria sa, cele mai importante aspecte care o definesc și alte astfel de mici detalii.

Chiar dacă nu ești potrivit pentru rolul pentru care ei recrutează, dacă faci o impresie bună s-ar putea să fii reținut în memoria persoanei care te intervievează și să te cheme atunci când apare un job care chiar este potrivit pentru tine. Ai fi uimit cât de puține persoane acordă timp să se intereseze despre companie. Fă tu diferența!

Nu aplica de mai multe ori la același job

Clinicile sau spitalele ori farmaciile care recrutează ar putea să își publice anunțurile pe mai multe aplicații sau platforme. Nu cădea în plasa în care aplici de mai mult de o dată. Angajatorul va crede că îți încerci norocul și nu ești serios, dar nici interesat cu adevărat de job.

Citește și Cum să îți duci cariera la un alt nivel și să nu ratezi oportunități în domeniul medical

Concluzie

Învață să aplici inteligent la joburi deoarece vei putea să te concentrezi mai bine pe ceea ce dorești cu adevărat și vei reuși să avansezi. Mult succes!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment