De ce este bine să mergi la mai multe interviuri de angajare?

De ce este bine să mergi la mai multe interviuri de angajare?

Chiar dacă ești de mult timp la actualul loc de muncă sau abia ce ai ajuns pe noua poziție, oportunități de interviu pentru alte companii sau alte joburi se vor găsi. Lumea profesională din domeniul medical are enorm de multe resurse și este în continuă expansiune. 

Dacă ai pus ochii pe jobul mult dorit sau ești deja la el, nu strică să mai cercetezi piața din când în când și să mergi la alte interviuri. De ce? Ei bine, sunt mai multe răspunsuri care ar putea să te convingă. În primul rând, nu trebuie să judeci o carte după coperțile ei. Vom discuta, pe rând, care sunt motivele pentru care dacă mergi la multe interviuri vei avansa în carieră.

Citește și Ai primit mai multe oferte de angajare? Iată 6 sfaturi despre cum să negociezi și să o alegi pe cea mai bună

Poți găsi jobul potrivit, chiar dacă nu pare

Uneori, joburile bune sunt ascunse de descrieri nefericite care nu li se potrivesc foarte bine. Din aceste descrieri îți poți da, de regulă, seama cum este atmosfera, care sunt beneficiile și ce aptitudini trebuie să ai ca să poți să obții acel loc de muncă. Cu toate acestea, detaliile sunt cele care contează. La întâlnirea cu recrutorul care poate fi fie viitorul tău șef, fie o persoană din departamentul de HR, poți să descoperi că jobul are mai multe de oferit decât la prima vedere.

Mai mult, unele companii cer mult mai multe în teorie, dar în practică nu vor fi la fel de stricte, plus că unele lucruri se mai pot învăța și pe parcurs. Aplică chiar și la acele joburi unde nu consideri că te-ai potrivi decât în proporție de 70%.

Îți îmbunătățești skill-urile de negociere

Totul în viață este despre negociere, chiar dacă nu ai fost familiarizat cu acest concept, iar în viața profesională cu atât mai mult se aplică. 

Orice interviu este o bună oportunitate să porți nu doar un dialog, ci să ai o discuție în care să te “vinzi” pe tine însuți – atitudinea, skill-urile și experiența, toate acestea fac parte din bagajul tău profesional și cu cât le vei rafina și stăpâni mai bine cu atât ai mai multe șanse să obții un job mai bun. 

Citește și 3 raspunsuri pentru cea mai grea intrebare din cadrul unui interviu

Vei fi mai obișnuit cu cerințele profesionale

Multe întrebări de la interviuri vor fi standard, de aceea cu cât le exersezi mai mult, cu atât vei fi mai pregătit pentru jobul visurilor tale. Plus, mai sunt multe alte întrebări ascunse sau capcană pe care vei putea să le descoperi pe măsură ce participi la mai multe interviuri. Sigur, poți să arunci o privire asupra celor mai comune, dar cumva dificile întrebări în cadrul interviului de angajare, dar niciodată nu vei putea să anticipezi toate întrebările.

Sfatul general este ca întotdeauna să citești și să te informezi despre companie, chiar dacă nu îți dorești jobul acela. Vei face o impresie bună, iar în viitor, persoana care recrutează, te-ar putea reține pentru un viitor post în cadrul companiei în care te-ai potrivi de minune.

Vei primi feedback 

Un mare avantaj al interviurilor este că angajatorii îți vor oferi feedback-ul lor pe CV, pe experiență și relevanța ei în domeniul sau specializarea ta și pe activitate în general. La următoarele interviuri vei putea să îți pui în evidență mai mult punctele forte, fără să lași să se vadă cele care nu te avantajează. Practica este cea mai bună metodă de învățare, nu-i așa?

Citește și Interviu de angajare: 5 întrebări pe care le poate întâmpina orice candidat

Cunoști oameni

Orice experiență în plus te va aduce mai aproape de oamenii care au reușit și care au povești de succes. Unele dintre ele s-ar putea să ți se potrivească și să începi să lucrezi cu compania sau cu spitalul respectiv. Cel mai bine este, să ai mereu mintea deschisă și să poți să faci față provocărilor. 

Concluzie

Găsirea unui job și participarea la interviuri nu este deloc un lucru ușor de făcut. Tot procesul poate să fie înțesat cu obstacole, frustrări și multe respingeri, dar toate aceste experiențe te vor transforma într-un om mai pregătit pentru viitor. Îmbrățișează și experiențele mai dificile deoarece ele sunt cele care te ajută cel mai mult.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment