Cum să obții o promovare în domeniul medical într-o perioadă dificilă

Cum să obții o promovare în domeniul medical într-o perioadă dificilă

Indiferent de perioadele și greutățile prin care trecem, viața merge înainte. Profesioniștii din toate domeniile au simțit în 2020 și continuă să simtă și în 2021 presiunea generată de pandemia COVID-19. Sigur, vaccinul este deja administrat, dar dozele nu fac față cererilor mari și mai durează ceva până viața va fi fără măști la tot pasul. Chiar și așa, în domeniul medical lucrurile avansează, inclusiv carierele.

Dacă te-ai gândit la o promovare în această perioadă, nu ești singura persoană. Dacă ai muncit și ai tot sperat la o promovare, iată câțiva pași prin care să îți atingi obiectivele.

Citește și Impactul pandemiei de COVID-19 asupra locurilor de muncă. Predicții 2021 pentru Sistemul Medical

Cunoaște-ți obiectivul

Odată ce ești conștient de ceea ce vrei, vei putea să muncești la visul tău. Probabil ți-ai setat cu ani în urmă să promovezi din poziția ta curentă, dar momentul a venit în această perioadă atipică. Dacă mai ai doar câțiva pași, așteaptă până îi atingi și apoi discută cu superiorul tău. 

Pune echipa pe primul loc

Nici managerii și nici colegii nu apreciază pe cineva care se concentrează mai mult pe sine însuși decât pe echipă. Ca să poți să promovezi, atât colegii, cât și superiorii trebuie să îți recunoască dedicarea și meritele pe care le-ai adus în ultima perioadă. Companiile investesc în oamenii cărora le pasă de mediul în care lucrează, nu în cei care nu arată apreciere pentru munca de echipă și muncă în general.

Menține o atitudine pozitivă

În orice companie sunt plusuri și minusuri și indiferent cât de bine sunt puse procedurile la punct, tot mai rămâne loc de îmbunătățit. Poate te-ai lovit sau te lovești zilnic de situații care nu îți plac, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ai o atitudine negativă, ci dimpotrivă. Menține acea atitudine pozitivă față de colegi și de situațiile cu care te confrunți. Vei reuși să treci mai ușor peste zilele mai grele și vei molipsi oamenii cu această stare de spirit.

Citește și Cum să îți duci cariera la un alt nivel și să nu ratezi oportunități în domeniul medical

Tratează-ți atribuțiile cu responsabilitate

Cel mai bun mod prin care să promovezi este, desigur, să demonstrezi că ești bun la ceea ce faci. Chiar și acele sarcini care par repetitive, dacă le faci impecabil, te vor ajuta să crești în ochii superiorilor tăi. Menține-ți o atitudine profesională și încearcă să depășești așteptările. 

Vino devreme și pleacă târziu când este cazul

Personalul medical s-a numărat printre acele categorii de persoane pentru care conceptul de work from home nu există. Știi cât de multe ai avut de înfruntat în această perioadă. Poate sună simplist, dar superiorii tăi apreciază când îți faci treaba și rămâi puțin peste program sau ajungi puțin mai devreme decât începe garda sau programul.

De asemenea, dacă ai promis că vei rămâne mai mult în zilele solicitante, ține-ți promisiunea deoarece șefii tăi vor fi încântați. Promisiunile sunt prea des încălcate de oameni, de aceea și această apreciere pentru cele respectate.

Lucrează mereu la skill-urile și cunoștințele tale

Fiecare industrie și meserie vine cu avantajele și dezavantajele, dar cert este că orice bun profesionist are nevoie de dezvoltare continuă. Desigur, în domeniul medical ea este încurajată și reglementată, dar superiorii tăi nu vor vrea să promoveze o persoană care se mulțumește cu minimul necesar. 

Fă cursuri, participă la conferințe medicale, citește reviste de specialitate, studii și orice crezi că ți-ar putea crește abilitățile și skill-urile.

Citește și 13 abilități pe care recrutorii le caută în 2021

Discută cu superiorii tăi

Când ești sigur pe tine și găsești momentul oportun este timpul să discuți direct cu persoana care va avea un impact – superiorul tău. Până la urmă, el este cel care observă munca ta zilnică, dar și dedicarea. Dacă va fi nevoie, va trebui să te recomande mai departe. Sfatul nostru este să nu sari peste el, indiferent de relația în care vă aflați deoarece te-ar putea ajuta să obții promovarea.

Concluzie

Companiile investesc în angajați care își arată dedicarea față de muncă, în oameni onești și care lucrează etic și care sunt buni ambasadori de brand.

Desigur, sunt puține cazurile în care carierele sunt liniare, dar este importantă reziliența de care dai dovadă, ea însăși fiind un indicator al performanței tale. Dacă ești în stare să depășești obstacolele, te afli în drumul spre promovare. Mult succes!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment