Cum sa iti termini perioada de internship intr-o maniera pozitiva

Cum sa iti termini perioada de internship intr-o maniera pozitiva

Internship-ul este o maniera ideala prin care poti pune teoria in practica, aplicand ce ai invatat in facultate. Mai mult decat atat insa, un internship reprezinta ocazia prin care te poti face remarcat, in vederea angajarii. Iata ce trebuie sa faci, pas cu pas, pentru ca la finalul internshipului sa lasi o impresie buna, ba poate chiar sa fii angajat!

Multi angajatori care cauta interni sunt dispusi sa ii recruteze apoi in calitate de angajat cu norma intreaga. Asadar, perioada de internship ar trebui privita si ca o oportunitate de angajare, de aceea este extrem de important sa te straduiesti sa faci impresie buna.

Iata cum sa faci impresie buna in calitate de intern, in 5 pasi simpli:

1. Arata ca iti doresti foarte tare un job in domeniu

Angajatorii cauta oameni pregatiti din punct de vedere profesional, dar si talentati si pasionati de domeniul medical. Cu cat iti doresti mai mult sa lucrezi in domeniu, cu atat esti mai implicat in ceea ce faci si sansele de angajare sunt mai mari. Arata colegilor, dar si superiorilor, pe perioada internshipului, ca esti dornic sa inveti cat mai multe si ca esti dispus sa faci eforturi serioase pentru a te integra in echipa.

2. Acumuleaza cat mai multe informatii

Intreaba, invata si nu refuza niciun task pe perioada internshipului. Numai asa vei reusi sa acumulezi o cantitate mare de informatii intr-un timp foarte scurt. Scopul internshipurilor este acela de a pregati viitoarele cadre medicale pentru profesia aleasa.

3. Respecta deadline-urile si deciziile superiorilor tai

Trebuie sa dovedesti ca esti competent in timpul internshipului, asa ca e important sa respecti ordinele date de superiorii tai, dar si deadline-urile. Altfel, nu vei face deloc o impresie buna. In domeniu, se cauta oameni de baza, care stiu sa asculte superiorii si sa isi faca treaba asa cum trebuie, astfel incat pacientul sa fie cel castigat. Indiferent de motivul pentru care nu indeplinesti o cerinta a unui superior, in ochii acestuia iti vei pierde din credibilitate.

Citeste si: 5 lucruri pe care trebuie sa le faci in perioada internshipului, pentru a fi sigur ca vei fi angajat!

4. Ghideaza-te intotdeauna dupa regulile institutiei in cadrul careia esti intern

Pentru a face o impresie buna in perioada internshipului, e important sa respecti regulile institutiei in care lucrezi. Fii punctual, nu exagera cu pauzele, respecta regulile ce tin de conduita profesionala si straduieste-te sa te incadrezi in normele impuse de angajator.

5. Arata initiativa si integreaza-te in colectiv

Angajatorul va fi impresionat daca arati ca esti interesat sa iti dezvolti abilitatile si sa acumulezi cat mai multe informatii, insa si mai impresionat va fi daca vei da dovada de initiativa. Nu astepta sa ti se ceara sa faci lucruri marunte, ci ofera-te tu sa le faci, pentru a iti ajuta colegii. Asta nu inseamna ca e in regula sa iei decizii pe cont propriu, ci ca e bine sa arati ca iti dai seama cand si cum poti ajuta. Mai mult decat atat, daca ai prea mult timp liber si nu stii cum sa il gestionezi, poti merge la superiorii tai pentru a cere mai mult de lucru.

Totodata, este extrem de important sa te integrezi in colectiv fara probleme. Degeaba dai dovada de profesionalism si esti foarte competent, daca nu reusesti sa interactionezi cu colegii tai asa cum ar trebui. Munca in echipa este esentiala in domeniul medical. 

In timpul internship-ului e indicat, de asemenea, sa fii modest si sa iti cunosti locul. In incercarea de a face impresie buna, e posibil sa pari prea insistent. De asemenea, din dorinta de a arata ca esti capabil, poti parea usor arogant. Aminteste-ti ca esti la inceput de drum si ca te afli intr-un loc cu oameni pregatiti, dar si cu experienta, de la care ai de invatat.

Despre Autor

Diana - Maria Stilpeanu

Pasiunea pentru scris si setea de cunoastere sunt cele doua trasaturi care ma definesc. Informatia este, din punctul meu de vedere, cea care face diferenta dintre reusita si esec, in orice domeniu.

Facebook Comment