Cum să îți începi cariera cu dreptul, fără să comiți greșeli

Cum să îți începi cariera cu dreptul, fără să comiți greșeli

Greșelile fac parte din viața noastră. Cu toții le facem, iar pe unele chiar la serviciu. Totuși, în domeniul medical ele se pot transforma în degradarea rapidă a sănătății oamenilor sau chiar în pierderea vieții lor. Dacă te afli la începutul carierei și vrei să te asiguri că nu vei comite greșeli în munca ta, trebuie să îți iei o serie de măsuri de precauție.

Desigur, la începutul carierei nu vei avea cele mai mari responsabilități, dar îndatoririle tale vor fi printre piesele de puzzle care îi vor ajuta pe medici sau asistenții medicali cu experiență să ia decizii majore pentru pacienți. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți începi cariera cu dreptul:

Evită multitasking-ul

Deși multitasking-ul este uneori considerat un lucru bun, el ne poate afecta calitatea muncii. Dacă acum te ocupi de un lucru și mai târziu sari la altceva, nu vei face altceva decât să sari de la o informație la alta și s-ar putea să îți mai scape lucruri pe parcurs. Dacă ai unele sarcini mai importante sau mai dificile, asigură-te că ai timp și liniște la dispoziție și fă-le fără să te grăbești. La sfârșitul zilei, realizarea unui singur lucru, dar la perfecție, este mai bine decât realizarea multor lucrări cu multe erori în ele.

Citește și 10 lecții importante de la asistenții medicali cu experientă către asistenții debutanți

Învață din greșelile altora

Înainte de a face orice activitate nouă, încearcă să întrebi colegii despre experiența și greșelile din care au învățat. Ia notițe despre lucrurile importante pe care ți le spun aceștia și aplică-le. Pe scurt, fii atent să înveți din ce au greșit și ce au făcut bine. Te va scuti de multe eforturi, plus că le va arăta acestora că vrei să înveți rapid și că ești interesat să faci performanță în echipă.

Colaborează eficient

Munca în echipă este esențială în multe domenii, dar mai ales în medicină unde viața oamenilor depinde de eforturile mai multor specialiști. Când ai întrebări, nu ezita să le pui sau să le ceri ajutorul colegilor. De asemenea, când aceștia ți-l cer, este colegial să îi ajuți. Dacă în momentul respectiv ai alte atribuții pe cap, ajută-i imediat ce te eliberezi. Vor aprecia și astfel te vor ajuta și ei la rândul lor.

Citește și 5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege o carieră în domeniul medical

Păstrează-ți curiozitatea și pune mereu întrebări

Cu atât de multe specialități și fiind vorba despre complexitatea funcționării celui mai amplu mecanism, corpul uman, este imposibil să le știi sau să le fi văzut pe toate, mai ales la începutul carierei. Consultă-te cu colegii, cu medicii mai experimentați și ia decizii bine gândite. 

Ia pauze regulate

Prea multă muncă îi poate dăuna creierului și atunci când acesta nu va funcționa în mod corect, vei face cu siguranță greșeli. Încearcă să scapi din când în când de stres, să interacționezi cu colegii sau să vorbești cu prietenii când ai o pauză mai mare de 10 minute. De asemenea, dacă poți, ia prânzul alături de alte persoane deoarece te va ajuta să îți crești mai repede conexiunile.

Nu îți seta termene prea scurte

Pentru că ești la început, nu vei putea să lucrezi în ritmul colegilor cu multă experiență, de aceea nu te arunca la prea multe responsabilități, chiar dacă este presiune sau competiție în cadrul departamentului. Sunt mai multe șanse să greșești când timpul este mereu împotriva ta.

Tratează munca responsabilitate

În orice împrejurare te-ai afla, fii responsabil cu munca ta. Dacă poți să lași informații suplimentare colegilor, fă-o. Dacă ai descoperit o informație care îi poate ajuta, nu ezita să o oferi. Vino devreme la serviciu și nu încerca să pleci mai devreme căci nu îți va aduce satisfacție pe termen lung.

Citește și Cum să rămâi motivat pentru a-ți îndeplini visul de a deveni un medic de succes (sfaturi de la persoane din domeniu)

Concluzie

Primii ani din carieră te vor ajuta să devii profesionistul pe care alții îl vor admira peste ani. Fii blând cu tine, nu îți crea așteptări prea mari și tratează-ți colegii și munca cu respect, iar rezultatele vor apărea. Fiind un domeniu atât de complex, va fi dificil până să îl stăpânești, așa că învață să mai și greșești din când în când. Mult succes!

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment