Ce omitem la interviul de angajare fara sa ne dam seama de multe ori? Este un element extrem de important in economia interviului care poate face diferenta. Insa, de multe ori nu este prezent in constientul nostru si astfel ne poate devansa in intentia noastra de a produce o impresie cat mai buna, celui din fata noastra, care detine decizia angajarii noastre.
Managerii medicali acorda o importanta profilului nostru uman si profesional, prin urmare ar fi bine sa fim atenti la mai multe lucruri ce aparent nu ies in evidenta de la bun inceput, in timpul procesului de recrutare.
Specialistul Peter Collett vorbeste despre o unitate mentala ce se ocupa cu decodificarea unor mesaje ce vin din universul non-verbal al individului. Aceste gesturi simple de cele mai multe ori ne dau de gol adevarata personalitate si intentiile ascunse. Uneori aceste gesturi sunt vizibile chiar si la acei candidati, care sunt preocupati permanent de conturarea unei impresii generale cat mai pozitive.
Daca managerul de unitate de profil medical sesizeaza o parte din aceste gesturi inconstiete (gesticulatia, tinuta corpului, pozitia picioarelor, ridicatul sprancenelor, miscarea buzelor etc.) si nu le plaseaza in registrul unei nervozitati naturale, atunci candidatul are o problema serioasa in a gestiona propriile emotii, devenind cel putin pentru moment, un individ cu potential psihologic instabil.
Pentru a evita o astfel de situatie, viitorul personal medical are nevoie, pe langa un exercitiu constant de acceptare si gestionare a emotiilor negative, de o personalizata decodificare a propriului registru de elemente non-verbale. ”Ce spunem despre noi cand nu spunem nimic?”, cam asa ar suna intrebarea.
Piciorele incrucisate – nu reprezinta cea mai buna pozitie la un interviu
Pozitia picioarelor indica gradul de deschidere al persoanei si atitudinea sa vis a vis de cel care urmeaza sa fie angajatorul legal, inclusiv fata de unitatea la care vine sa-si ofere serviciile. Piciorele incrucisate, daca nu precedeaza constituirea unei atmosfere amicale, familiale pot sugera o sfidare. Deseori poate fi o forma incipienta de aroganta, deloc folositoare, care iti poate antagoniza managerul medical care se afla in fata ta si cauta sa-ti vada cu atentie profilul uman si profesional. Pe scurt, vrea sa afle cum esti tu defapt, cu bune si cu rele.
Gesticulatia sporita poate indica instabilitate
O atentie sporita o arata angajatorii gesticulatiei. Este cunoscut faptul ca ochii pleaca dupa geometria gesticulatiei noastre astfel, devierea atentiei in mod excesiv si necontrolat nu poate fi un factor de bun augur la un interviu. El poate denota instabilitate si iti poate deteriora sau clasa, dupa caz, dosarul de candidat.
O pozitie fireasca, relaxata, care sa indice concomitent un grad de respect si stima de sine crescuta e cea mai buna solutie in abordarea interviurilor.
Impreunarea mainilor (stransa sau nu) este un element clasic de indicare al stabilitatii si reprezinta o solutie si pentru calmarea candidatului, atunci cand in mod evident nu stie ce sa faca cu mainile.
Daca doresti sa fii la curent cu oferte de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.