Site icon MEDIjobs

Pandemic Controller, platforma prin care medicii de familie monitorizează pacienții Covid-19

pandemic controller

Medicii de familie din Timișoara au un nou instrument care să-i ajute să monitorizeze și să trateze pacienții confirmați cu COVID-19, dar care sunt izolați la domiciliu.

Este vorba despre platforma informatică Pandemic Controller, dezvoltată pe site-ul Primăriei Timișoara. Prin această platformă, pacienții care au fost evaluați la spital și care urmează un tratament la domiciliu vor fi ajutați mai ușor de medicii de familie. 

Citește și Medicii de familie pot acorda mai ușor concediile medicale pentru COVID-19

Ce informații cuprinde Pandemic Controller

Platforma ajută medicii de familie cu următoarele informații despre pacienții lor: 

Deși pe platformă sunt recomandări, medicul este cel care are decizia finală asupra încadrării într-un anumit stadiu al bolii, asupra tratamentului sau a investigațiilor necesare. 

Datele vor fi într-o continuă actualizare și sunt în acord cu protocolul național și cu experiența doctorului Virgil Musta, cel care a inițiat acest proiect. 

Pe site-ul Primăriei este precizat că Pandemic Controller nu înlocuiește Corona Forms, acele chestionare de evaluare sau orice alte aplicații ori documente primite de medicii de familie de la specialiștii DSP sau de la Ministerul Sănătății. Acestea sunt în continuare folosite, în funcție de instrucțiuni. 

În această platformă NU veți găsi toți pacienții testați pozitiv COVID-19 care se regăsesc în CORONA FORMS, pentru că această platformă este dedicată NUMAI pacienților testați pozitiv care au fost la spital pentru evaluare, dar nu au rămas internați, ci au mers la domiciliu pentru tratament, sub monitorizarea medicilor de familie”, mai menționează sursa citată. 

Imediat după ce un pacient a fost evaluat la spital și introdus în această aplicație, medicul lui de familie va fi notificat automat prin e-mail și prin SMS. 

Citește și Supravegherea corectă a pacienților simptomatici de către medicii de familie, în etapa epidemică a COVID-19

Toate datele medicilor de familie sunt pe lista cabinetelor de pe site-ul CNAS, iar specialiștii sunt încurajați să-și actualizeze datele trimițând un email la adresa pandemic.controller@citydoctors.ro

Primarul Dominic Fritz a spus, la prezentarea proiectului, că putem vorbi despre un „spital virtual”. Platforma a fost deja aplicată de 200 de medici de familie. 

Este vorba despre un proiect de telemedicină prin care creăm o legătură profesională și digitală între spitalul „Victor Babeș” și medicii de familie. (…) Vreau să explic de ce acest proiect este important: Pentru că gradul de ocupare a paturilor  – chiar și non-ATI cu oxigen -, este unul foarte mare. Nu știm cât o să mai țină aceste paturi. Trebuie să tratăm toți pacienții care nu au nevoie să stea în spital, care stau acasă, cu ajutorul medicilor de familie”, a spus primarul Dominic Fritz.

Dr. Virgil Musta, inițiator al acestui proiect, a spus că Pandemic Controller este necesar deoarece ne aflăm într-o situație dificilă pentru sistemul sanitar. 

Citește și Medicul de familie – veriga principala in abordarea inter-disciplinara a pacientilor

Am conceput un proiect pentru medicii de familie, pentru a ne sprijini unii pe alții. Trebuie să fie un proiect – un spital în afara spitalului. (…) Avem nevoie de sprijinul medicilor de familie care monitorizează zilnic acești pacienți”, a spus Dr. Virgil Musta.

Ești medic de familie și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Exit mobile version