Câștigătorii Romanian Healthcare Awards. Topul profesioniștilor în sănătate [2020]

Câștigătorii Romanian Healthcare Awards. Topul profesioniștilor în sănătate [2020]

2020 este primul an în care a avut loc Romanian Healthcare Awards, ceremonia de premiere a profesioniștilor în sănătate: 15 medici, echipe și spitale din România care s-au remarcat prin inovație și excelență în domeniul sănătății se numără printre finaliștii primei ediții din 24 septembrie. 

Cei 15 finaliști ai ediției din 2020 au primit diplome de excelență în cadrul galei din București, iar trei dintre aceștia au primit și marile trofee pentru categoriile Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului.

Este o oportunitate de recunoaștere și validare a excelenței binemeritate de către profesioniștii medicali din țară, mai ales într-un an în care viețile lucrătorilor din sănătate sunt date peste cap de pandemie, iar eforturile lor depuse în susținerea sistemului medical sunt incredibile. 

Competiția cu juriu internațional este prima și cea mai amplă din țară, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, “care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă”.

În acest sens, merită să prezentăm mai în detaliu cine sunt câștigătorii, dar și finaliștii ediției. Cu toții sunt câștigători, zi de zi, pentru performanța profesională, inovația adusă în domeniu și sacrificiile pe care le depun de dragul carierei alese, dar și a oamenilor de care au grijă. 

Iată cum arată topul profesioniștilor în sănătate din 2020, conform competiției Romanian Healthcare Awards. 

S-au putut înscrie toți medicii, echipele sau spitalele din țară “care au inițiat și implementat cu succes proiecte care au îmbunătățit calitatea actului medical și al experienței pacienților.” 

Medicul Anului: Dr. Mihai Craiu

Conferențiar doctor Mihai Craiu, medic primar în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”, a câștigat trofeul categoriei Medicul Anului în 2020. 

Proiectul cu care a reușit să primească această recunoaștere este aplicația Spitalul virtual pentru copii, dezvoltată pe Facebook, o platformă de educație pentru sănătate, unde ajută comunitatea de părinți din țară să înțeleagă mai multe despre problemele copiilor. 

Mihai Craiu, medic specialist în pediatrie, este fondatorul acestui proiect semnificativ și lucrează alături de alți colegi la fel de dedicați inițiativei. 

„Felicitări, domnule doctor! Este încă o dovadă a faptului că dedicarea și implicarea dumneavoastră sunt apreciate și că Spitalul Virtual pentru Copii este o unealtă minunată pentru obiectivul propus – copii sănătoși și părinți informați! Suntem mândri că facem echipă și vă mulțumim!”, a fost mesajul INSMC pe pagina oficială Facebook.

Ceilalți finaliști pentru categoria Medicul Anului, care merită pe deplin un loc în topul profesioniștilor medicali din România, sunt: Dr. Petre Cornel Brătilă, Dr. Adrian Covic, Dr. Diana Cimpoeșu, Dr. Bogdan Pană.

Prof. Univ. Dr. Petre Cornel Brătilă este specializat în obstetrică-ginecologie și s-a numărat printre finaliștii ceremoniei datorită programului invoator pe care l-a implementat în România, de mulți ani: “Tratamentul conservator al fertilității în cancerul de col uterin incipient”. 

Mai exact, dr. Petre Cornel Brătilă se numără printre puținii chirurgi din lume specializați în tehnici de tratament pentru cancerul de col uterin, cu conservarea potențialului reproductiv și hormonal al femeii. 

De asemenea, a primit distincția de Chirurg de Excelență în Ginecologia Minim-Invazivă, din partea Surgical Review Corporation din Statele Unite. În prezent, este director medical al rețelei de sănătate Regina Maria și este fondator și președinte al Societății Române de Uroginecologie.

Prof. Dr. Adrian Covic, coordonatorul Centrului de Transplant Renal din Iași, s-a numărat printre finaliștii Romanian Healthcare Awards datorită reușitelor privind îngrijirea pacienților renali în timpul pandemiei. 

Dr. Adrian Covic este și președintele Societății Române de Nefrologie. În acest an, medicii de la Centrul de Transplant Renal din cadrul spitalului “Dr. C.I. Parhon” – singurul centru din țară unde se continuă activitatea, au realizat patru transplanturi în 24 de ore. 

Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu este de asemenea finalist la categoria “Medicul Anului” în cadrul Romanian Healthcare Awards, cu proiectul “Împreună pentru urgența din Moldova”. 

Mai exact, Dr. Cimpoeșu, şefă a UPU-SMURD Iași, specializată în medicina de urgență și profesor universitar, a redeschis Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, după accidentul epidemiologic din primăvară care a închis unitatea. 

Alături de o echipă de 16 medici, asistenți și infirmieri, a reușit acest lucru în timp record, dar nu s-a oprit acolo, oferindu-și expertiza și timpul în numeroase unități medicale din Moldova.  

Dr. Bogdan Pană a participat cu proiectul “Head’s Up – Prima terapie inovativă împotriva migrenelor”, în premieră în România prin Centrul Medical Emerald – singura clinică din țară care pune la dispoziția pacienților acest tratament prin stimulare electrică nervoasă transcutanată cu Cefaly Dual. 

Echipa Medicală a Anului 2020: Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara

Echipa Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara este câștigătoarea trofeului “Echipa Medicală a Anului”, la Romanian Healthcare Awards 2020, cu proiectul „Cooperare transfrontalieră în prevenirea și tratamentul complex al bolilor cardiovasculare și vasculare periferice în județele Békés – Timiș”. 

Echipa Spitalului Militar de Urgență “Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-a numărat, de asemenea, printre cele 5 echipe finaliste la același titlu, cu proiectul “Centrul multidisciplinar de îngrijire a piciorului diabetic”. 

Echipa spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” a participat cu proiectul “Organizarea spitalului în pandemia SARS-CoV-2”. 

Echipa spitalului clinic Filantropia din București s-a numărat printre finaliști cu proiectul “Formarea prin simulare medicală în scopul gestionării marilor urgențe din sarcină și naștere”. 

Totodată, echipa Medici pentru România, cu proiectul Medici pentru Romania – platformă lansată anul trecut de către medici și antreprenori din țară, în frunte cu Alexandru Costache. Prin acest proiect care strânge o comunitate de medici din România și diaspora, a fost inițiată anul acesta și campania Nu uităm de ceilalți, prin care peste 100 de medici au oferit gratuit consiliere pacienților cu boli cronice (peste 1000 de pacienți).   

PREMIU SPECIAL: Echipa medicală a Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a fost recompensată cu Premiul special al categoriei. 

Poți citi mai multe despre câștigătorii premiului special, aici. 

Spitalul Anului 2020: Spitalul Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara

Spitalul Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara este câștigătorul titlului de Spitalul Anului 2020. 

Această unitate medicală a participat în competiție cu proiectul “Interconectarea clădirilor existente și construcție nouă în cadrul spitalului, în vederea reorganizării circuitelor medicale pentru departamentele: Unitate Primiri Urgențe, Chirurgie, Anestezie și Terapie Intensivă și Centru de Mari Arși”.

Proiectul de investiții a primit câteva aprobări anul acesta și urmărește îmbunătățirea tratamentului acordat pacientului cu arsuri mari, dar și eficientizarea serviciilor medicale de urgență și terapie intensivă prin integrarea acestora într-o singură construcție, în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara. 

De asemenea, noua clădire care se dorește pentru îngrijirea și acordarea de asistență medicală pentru marii arși urmează a fi construită pe 19000 mp și va include:

  • UPU-SMURD cu 58 de posturi;
  • Centrul de Arși, având 6 boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă;
  • A.T.I. cu 27 posturi;
  • Blocul operator cu 25 de săli de operație;
  • Spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.)
  • Heliport.

Proiectul are o valoare de peste 250 de milioane de lei și se estimează trei ani pentru construcția centrului de mari arși la Timișoara. Mai multe detalii aici.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este de asemenea finalist la categoria Spitalul Anului, în cadrul Romanian Healthcare Awards 2020, cu proiectul “Suplimentarea paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19 forme critice”. 

Această unitate spitalicească a investit foarte mult și în numeroase echipamente și aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv două echipamente ultraperformante de testare COVID-19.

Spitalul Universitar de Urgență Elias din București se află și el în topul echipelor de profesioniști în sănătate înscriși în gala Romanian Health Awards, cu proiectul “Dezvoltarea unei structuri modulare care să asigure asistență medicală pacienților COVID-19, inclusiv cu forme grave”.

Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” București, unul dintre cele mai vechi spitale pentru copii din România, a fost prezent pe lista finaliștilor pentru titlul Spitalul Anului cu aplicația “Spitalul nostru, un altfel de spital”. 

Institutul Regional de Oncologie Iași a participat în cadrul competiției dedicate sistemului sanitar românesc și a primit diploma de excelență pentru proiectul “Centrul de screening și diagnostic în bolile cronice”, propus în 2015. Acest centru dedicat populației fără simptomatologie a primit ordinul de începere a lucrărilor în 2019 și urmează a fi construit cât mai curând, fiind o investiție de 30 de milioane de lei.  

Cele trei spitale finaliste ce aparțin de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul Filantropia și Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” -, care au primit diplome de excelență pentru categoriile Spitalul anului și Echipa medicală a anului, au fost apreciate public și de către reprezentanții ASSMB.

„Suntem încântați de faptul că eforturile constante ale personalului medical din cadrul spitalelor administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, au fost recunoscute de juriul Romanian Healthcare Awards. Diplomele de Excelență primite de spitalele Babeș, Filantropia și Gomoiu, confirmă încă o dată înaltul nivel de profesionalism care există în aceste unități sanitare și faptul că personalul medical merită pe deplin încrederea pe care le-o acordă pacienții din București și din întreaga țară! Sincere felicitări managerilor și echipelor medicale!” – Jr. Vasile Apostol, Director General ASSMB.

„Calitatea proiectelor pe care cele trei spitale administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, le-au prezentat în cadrul acestei prestigioase competiții, a fost excepțională. Faptul că s-au situat printre finaliști la două dintre categorii – „Spitalul Anului” și „Echipa Medicală a Anului” – în condițiile unei competiții acerbe, demonstrează că eforturile depuse de manageri și de echipele medicale, în elaborarea și implementarea proiectelor, a fost apreciată corespunzător de către juriul internațional de la Romanian Healthcare Awards. Îi felicităm pe toți pentru Diplomele de Excelență obținute și le dorim cât mai multe succese profesionale în continuare!” – Dr. Turkes Ablachim, Director Medical ASSMB.

Întreaga gală de premiere a profesioniștilor din sistemul medical românesc poate fi urmărită pe YouTube și așteptăm cu nerăbdare ediția de anul viitor! 

Juriul Romanian Healthcare Awards 2020 a reunit 30 de profesioniști din sănătate din mai multe țări, medici, manageri, directori medicali, șefi de secții clinice, asistenți medicali, reprezentanți ai mediului instituțional, universitar și academic, asociații de pacienți, organizații profesionale din domeniul medical, jurnaliști, companii din industrie.

Competiția este un proiect inițiat de Spațiul Medical și de Asociația pentru Comunicare Interprofesională PROFESSIONS și organizat de BORO Communication.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Andreea Enea

Content Specialist cu 10+ ani de experiență în jurnalism, content marketing și comunicare. Cred în puterea poveștilor cu sens care inspiră, educă, apropie și deschid inimi și comunități. Visez să aplic cât mai mult mixul de people skills și experiență cu o gândire analitică puternică și pasiune pentru conținut autentic, cu semnificație pentru oameni - așa cum au nevoie.

Facebook Comment