Care sunt cele mai neinspirate momente să îți anunți demisia?

Care sunt cele mai neinspirate momente să îți anunți demisia?

Indiferent de profesia pe care o urmezi, cel mai probabil ți s-a întâmplat cel puțin o dată în viață să îți dorești să îți dai demisia de la un loc de muncă. Deși există anumite conjuncturi în care acest lucru este chiar necesar, sunt și unele momente în care s-ar putea să nu fie deloc benefic să îți dai demisia. Citește în continuare dacă vrei să afli care sunt cele mai neinspirate momente în care să renunți la un job.

Atunci când te-ai certat cu șeful/ un coleg de muncă

Dacă te afli în mijlocul unui conflict la muncă, indiferent dacă este cu superiorul tău sau cu un coleg, demisia s-ar putea să nu fie o soluție bună. În acele momente există tendința de a se lua decizii impulsive, cauzate de supărări. Majoritatea conflictelor de la locul de muncă pot fi rezolvate prin discuții și mici schimbări. Dacă ești convins că nu ai altă soluție în afară de a-ți da demisia, asigură-te că vei rezolva conflictele – a termina într-o notă pozitivă la un loc de muncă îți poate oferi referințe benefice pentru mai departe, în timp ce terminarea printr-un conflict agresiv îți poate păta imaginea.

Atunci când nu ai deja alt job care te așteaptă

În funcție de domeniul în care vrei să te angajezi, s-ar putea să întâmpini unele dificultăți. Nu este întotdeauna ușor să îți găsești un alt loc de muncă, mai ales într-o perioadă scurtă de timp, iar dacă nevoile financiare te presează, nu este absolut deloc indicat să îți dai demisia înainte de a fi 100% sigur că ai un alt loc în care să te angajezi. Majoritatea persoanelor interesate să își schimbe locul de muncă participă la interviuri înainte de a-și da demisia de la actualul job.

Citește și: Cauți loc de muncă? Cum să faci asta la începutul anului – pași de urmat

Atunci când nu ai bani economisiți

În legătură cu ultimul punct, demisionarea și căutarea unui alt loc de muncă pot fi procese longevive și costisitoare, mai ales dacă ai nevoie să susții anumite cursuri pentru un loc de muncă, pe care noua companie nu ți le oferă gratuit. De asemenea, trebuie să ai în vedere faptul că e posibil să găsești un loc de muncă destul de rapid, dar s-ar putea să fie mai prost plătit. În orice caz, demisionarea fără a avea un plan de rezervă și bani economisiți este o decizie foarte riscantă.

Atunci când urmează să fii promovat

Se află o promoție la orizont, dar tu ai vrea să părăsești compania la care lucrezi? Nu te grăbi. Nu strică să adaugi la CV-ul tău un nou titlu mai avansat, chiar dacă este pentru o perioadă mai scurtă de timp. De asemenea există posibilitatea ca alături de noua poziție să apară și noi oportunități la locul de muncă, care te-ar putea face să te răzgândești cu privire la demisie. În plus, din momentul în care ai fost promovat, poți să te interesezi cu privire la alte job-uri la același nivel, care ar trebui să îți ofere mai multe avantaje și beneficii.

Atunci când ești implicat într-un proiect important

Deși este posibil să ai toate motivele și să fii îndreptățit să demisionezi, dacă te afli în mijlocul unui proiect important, este un moment extrem de nepotrivit să demisionezi, cel puțin vizavi de echipă și de superiori. Dacă nu ești nevoit să demisionezi pe baza unor motive de siguranță personală sau de sănătate, atunci ar fi indicat să aștepți până terminați cu proiectul respectiv, cel puțin din considerente de respect. Astfel, cel puțin vei primi recomandări pozitive pe care le poți folosi pentru un viitor job. Asta nu înseamnă că nu îți poți pune superiorii în temă, dar o poți face într-un fel elegant: „Promit să vă ajut să ducem la bun sfârșit acest proiect. Totuși, după finalizarea lui, vreau să vă anunț că am în vedere schimbarea job-ului”.

Citește și: Ti-ai gasit un nou loc de munca? Iata ce trebuie sa stii despre perioada de preaviz

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment