Când încep vaccinările în cabinetele medicilor de familie

Când încep vaccinările în cabinetele medicilor de familie

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că spre sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, oamenii vor putea fi vaccinați şi în cabinetele medicilor de familie, însă cu serul produs de Johnson&Johnson şi, posibil, și cu cel de la AstraZeneca.

„Cred că spre sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea şi în cabinetele medicilor de familie, în mod deosebit cu vaccin de la Johnson&Johnson şi foarte probabil şi AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie îşi vor evalua persoanele pe care le au în evidenţă şi le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiţă în cadrul unui interviu televizat.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a afirmat că, după cum merg lucrurile, se așteaptă ca până la finalul verii vom ajunge la imunizare completă, în ciuda reticenței multor persoane cu privire la vaccin.

Citește și: Ministerul Sănătății asigură că vaccinurile anti-COVID-19 nu sunt experimentale

„E o situaţie pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează, pentru că se vaccinează procentul de persoane care îşi doreau foarte tare vaccinul, rămân ulterior cei care nu sunt convinşi şi cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Şi atunci preferă să aştepte sau pur şi simplu renunţă”.

Când ajunge în România vaccinul Johnson&Johnson

Col. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinul de la Johnson&Johnson va ajunge în România la jumătatea lunii aprilie, dar prima tranşă va fi alcătuită doar din câteva zeci de mii de doze.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”.

Citește și: Studiu: Imunizarea prin vaccinare reduce riscul de transmitere a coronavirusului

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, pe 11 martie, vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului, de până acum, care se administrează într-o singură doză.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment