Când își vor primi banii cadrele medicale implicate în campania de vaccinare

Când își vor primi banii cadrele medicale implicate în campania de vaccinare

Deși campania de vaccinare a început în urmă cu câteva luni, medicii și celelalte categorii de personal medical implicați în centrele de imunizare nu au primit încă plata aferentă. 

În acest context, Ministerul Sănătății a precizat recent că va achita plățile pentru aceștia, începând de săptămâna viitoare. 

Conform unei informări transmise de Ministerul Sănătății, sumele alocate pentru a acoperi tot ce înseamnă cheltuială privind campania de vaccinare sunt incluse în bugetul de stat. Așa cum știm, legea bugetului de stat a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în data de 8 martie.

Citește și Etapa a treia de vaccinare anti-COVID-19 începe mai devreme în localitățile cu incidență mare

Astfel, pentru luna ianuarie, dar și pentru o parte din luna februarie, Ministerul condus de Vlad Voiculescu va face plăți în valoare de 4.184.000 lei. Acești bani vor merge către plata personalului medical, dar și către cheltuielile de organizare a centrelor de vaccinare din țară. 

Precizările vin după ce coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță, a spus că sunt coordonatori ale mai multor centre din țară care se plâng de faptul că personalul nu au fost plătit nici până în acest moment pentru activitatea din campanie. 

Cum sunt remunerate cadrele medicale

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență aprobate în luna ianuarie de Guvern, atât cadrele medicale, cât și registratorii medicali, vor fi plătiți pentru timpul efectiv lucrat în centrele de vaccinare din țară.

Astfel, este prevăzut în această Ordonanță, un tarif orar diferențiat, plătit în baza unui contract de prestări servicii.

Plata se face după următoarea schemă:

  • 90 lei/oră pentru medici
  • 45 lei/oră pentru asistenți medicali
  • 20 lei/oră pentru registratori medicali

Citește și 25 de centre de vaccinare, din Prahova, nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical

Pe lângă asta, există și un model de tarif pentru medicii de familie implicați în campania de vaccinare. Medicii de familie primesc de la 30 lei până la 60 lei pe serviciu, în funcție de cât de mulți pacienți se ocupă. Ei pot să le ofere pacienților înscriși pe lista proprie următoarele servicii: informare, ajutor la programare la vaccinare, îi pot monitoriza și raporta reacțiile adverse. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment