Cele mai inspirate cadouri de Crăciun pentru doctori și asistente!

Cele mai inspirate cadouri de Crăciun pentru doctori și asistente!

Spiritul sărbătorilor este nelipsit chiar și atunci când vine vorba despre mediul spitalicesc. Cadourile pentru personalul medical pot reprezenta o provocare pentru mulți, mai ales dacă vrei să oferi ceva original, inedit, dar util în același timp. În cazul în care vrei să le faci un cadou inspirat colegilor de spital sau dacă ai prieteni care sunt doctori sau asistenți, în acest articol vei găsi cele mai interesante idei pentru un cadou.

  1. Halat de doctor sau uniformă de asistentă personalizate

Personalizarea lucrurilor va rămâne o idee nemuritoare în ceea ce privește cadourile. Poți opta pentru o variantă amuzantă, personalizând halatul sau uniforma cu porecla doctorului sau a asistentului, fiind un cadou extrem de personal în acest fel, sau poți opta pentru o notă mai profesională – numele și prenumele cadrului medical. Astfel, vei dispune de un cadou util  și inspirat.

2. Sterilizator portabil pentru obiectele personale

Mediul spitalicesc este unul în care se intră în contact cu o mulțime de bacterii, în special dacă ești cadru medical. O altă idee inspirată pentru un cadou ar fi un sterilizator portabil de mici dimensiuni, confecționat special pentru dezinfectarea obiectelor personale de dimensiuni mici, cum ar fi: telefonul mobil, bijuteriile, căștile, cheile, iar lista poate continua. Deși poate reprezenta un cadou costisitor, este unul extrem de util în domeniul medical.

3. „Verighetă” sau „inel de logodnă” din silicon

Inelele cu pietre prețioase sunt renumite pentru tăierea mănușilor purtate de cadrele medicale. De asemenea, există riscul pierderii bijuteriilor prețioase, mai ales dacă ești nevoit să le scoți și să le repui de mai multe ori în aceeași zi. Tocmai din această cauză, există opțiunea de a oferi cadou un inel din silicon, care poate veni într-o varietate de culori, astfel încât să se poarte, totuși, un simbol al căsniciei sau al logodnei, dar fără riscul de a pierde obiectul de valoare sau de a deteriora seturi de mănuși.

Citește și: 4 idei pentru bonusul de Crăciun dedicat angajaților tăi

4. Șosete compresive

Atât doctorii, cât și asistentele sunt nevoiți să petreacă mult timp stând în picioare, uneori fiind vorba chiar de 12 ore consecutive. Din această cauză, o idee inspirată pentru un cadou de Crăciun ar putea fi o pereche de șosete compresive. Acestea au rolul de a ajuta circulația sângelui, prevenind apariția varicelor sau a picioarelor umflate.

De asemenea, există unele modele care vin cu o talpă plușată, având și rol de confort la nivelul tălpilor. Dacă găsești șosete care să fie tematice pentru perioada sărbătorilor, cu atât mai bine! În cazul în care nu vrei să te limitezi la șosete și vrei să mai adaugi ceva în aceeași zonă, poți opta pentru o încălțăminte calitativă – indiferent dacă este vorba despre papuci speciali de spital sau de adidași, achiziționarea unora cu talpă cu memory-foam va diminua semnificativ durerea resimțită după o zi întreagă de stat în picioare.

5. Un stetoscop deosebit

Fiecare cadru medical merită un stetoscop de calitate. Totuși, atunci când vine vorba despre un cadou de Crăciun, este cu atât mai impresionant când se alege un stetoscop deosebit. Prin deosebit se poate înțelege alegerea unui material prețios – de exemplu, aur roz – sau prin alegerea unei culori puternice și specifice personalității persoanei care va primi cadoul. Tot la capitolul stetoscop, se poate atașa și un ecuson special confecționat. Aceste ecusoane cu nume sunt ideale pentru stetoscoapele clasice, pe care majoritatea cadrelor medicale le deține, astfel încât să le poate diferenția. Acestea pot fi personalizate cu numele sau cu diferite elemente grafice, chiar mici figurine de plastic.

6. Căni de cafea inedite sau personalizate

Foarte puține persoane pot rezista într-o funcție medicală fără să apeleze la ajutorul cofeinei. Prin urmare, o cană de cafea deosebită nu va da greș niciodată, mai ales în perioada sărbătorilor, o perioadă agitată, care suprasolicită. Cănile de cafea sunt personalizabile sau pot fi cumpărate chiar în tematică – un doctor cu o căciuliță de Moș Crăciun pe ea.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment