Site icon MEDIjobs

S-a anulat măsura de carantinare a lotului de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

AstraZeneca

În urma ședinței la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca. 

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. 

CNCAV a anunțat printr-un comunicat de presă că încurajează monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate. 

Citește și: Vaccinul AstraZeneca: întrebări și răspunsuri

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

De ce a fost carantinat un lot de vaccin AstraZeneca

După ce Italia a anunțat că va interzice folosirea unui lot de vaccin produs de AstraZeneca, reprezentanţii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR au decis „carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului” ca măsură de extremă precauţie.

În acest timp, s-a continuat vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România.

Citește și: Pașaportul verde pentru libera circulație, aprobat de Comisia Europeană

Astfel pentru o perioadă de câteva zile, lotul ABV2856, retras de Italia, a fost carantinat şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului a finalizat ancheta cu aceste doze.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version