S-a anulat măsura de carantinare a lotului de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

S-a anulat măsura de carantinare a lotului de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

În urma ședinței la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca. 

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. 

CNCAV a anunțat printr-un comunicat de presă că încurajează monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate. 

Citește și: Vaccinul AstraZeneca: întrebări și răspunsuri

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

De ce a fost carantinat un lot de vaccin AstraZeneca

După ce Italia a anunțat că va interzice folosirea unui lot de vaccin produs de AstraZeneca, reprezentanţii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR au decis „carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului” ca măsură de extremă precauţie.

În acest timp, s-a continuat vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România.

Citește și: Pașaportul verde pentru libera circulație, aprobat de Comisia Europeană

Astfel pentru o perioadă de câteva zile, lotul ABV2856, retras de Italia, a fost carantinat şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului a finalizat ancheta cu aceste doze.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment