Site icon MEDIjobs

Asistent medical | acte necesare pentru angajare

asistent

Daca te-ai hotarat sa te angajezi pe postul de asistent medical, inseamna ca ai chemare pentru aceasta meserie, dar si studii in domeniu.

Imediat ce treci de etapa interviurilor de angajare, daca reusesti sa convingi angajatorul, iti va fi propus jobul de asistent medical. Daca esti multumit de ce ti se ofera si ai de gand sa accepti oferta, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de cateva acte necesare la angajare. Iata care sunt acestea:

Copie dupa actele de identitate, dar si dupa certificatul de casatorie, daca este cazul;

Copie dupa diploma de studii care atesta calificarea de asistent medical – diploma de absolvire a studiilor postliceale sanitare ori diploma de licenta in asistenta medicala;

Copie a certificatului de membru al Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania – OAMMR, vizata la zi – vezi de ce acte ai nevoie pentru obtinerea certificatului OAMGMAMR;

Adeverinta medicala care sa ateste faptul ca esti apt din punct de vedere fizic si neuropsihic pentru ocuparea acestui post;

Adeverinta obtinuta in urma examenului psihologic;

Copie a asigurarii de malpraxis;

Declaratie pe proprie raspundere ca nu ai comis ilegalitati incompatibile cu meseria de asistent medical ori cazier judiciar (in functie de angajator);

Adeverinta de la fostul angajator ori copie a contractului de munca.

Optional, in functie de fisa postului si de regulamentul intern al angajatorului, poti avea nevoie si de CV actualizat, declaratie despre persoanele aflate in intretinere, recomandari de la alti angajatori precum si permis de conducere

Pune toate documentele solicitate intr-un dosar, aranjate in ordine, si prezinta-le la departamentul de HR al angajatorului. Nu intarzia prea mult procesul de predare a documentelor pentru ca vei face o impresie proasta inca de la inceput si ar fi pacat sa incepi cu stangul.

Citeste si: Cum ar trebui să arate CV-ul tău anul acesta

Cum iti dai seama daca esti sau nu potrivit pentru un job de asistent medical?

Se presupune ca stii deja ca ai chemare in aceasta directie daca ai facut studii in domeniu. Insa daca tot te chinuie asemenea intrebari, imagineaza-ti ca incepi sa profesezi. Cum te simti gandindu-te ca vei merge zilnic la serviciu intr-un spital, ca vei ingriji persoane bolnave si le vei ajuta sa se simta mai bine?

Daca acest gand te face sa tresari de bucurie atunci nu trebuie sa ai dubii: esti facut pentru asta. Pe de alta parte, daca ti se va parea o corvoada, ar fi bine sa incerci sa te orientezi catre alt domeniu pentru ca nimic nu e mai trist decat sa iti petreci zilnic cel putin 8 ore pe zi intr-un loc in care nu te simti bine, facand ceva ce nu iti aduce satisfacii, ba dimpotriva, te impovareaza. 

Cum treci peste deceptia interviurilor fara reusita?

Nu este usor sa iti gasesti un job pe placul tau, dar nici imposibil. Se poate intampla sa primesti o oferta de la un angajator care nu e pe placul tau, la fel cum se poate intampla sa iti doresti cu ardoare un job si sa nu fii sunat dupa interviu. Important este sa iti mentii determinarea si sa fii perseverent. Lucrurile marete nu se petrec peste noapte. 

Aplica in continuare, completeaza-ti CV-ul, mergi cu aceeasi indarjire la interviuri si, la un moment dat, toate eforturile tale vor fi rasplatite cu un job pe masura asteptarilor. 

Cea mai mare greseala pe care o poti face daca simti ca ai chemare catre meseria de asistent medical, este sa renunti pentru ca nu reusesti sa iti gasesti un loc de munca intr-un timp suficient de scurt. 

Citeste si: Actele necesare pentru inscrierea la un concurs de angajare la spital de stat

Exit mobile version