INTERVIU Andrei Voicu, Creatorul Podcastului iT MaTTers: “Scopul Este ca Fiecare Episod sa Produca un Clic, o Schimbare In Bine Pentru un Ascultator. ”

INTERVIU Andrei Voicu, Creatorul Podcastului iT MaTTers: “Scopul Este ca Fiecare Episod sa Produca un Clic, o Schimbare In Bine Pentru un Ascultator. ”

Andrei Voicu este student in anul 6 sau mai de graba viitor medic rezident, pentru ca mai sunt cateva luni pana la examenul cel mare. Probabil numele va suna cunoscut, nu-i asa?

Ei bine cu Andrei Voicu am mai realizat un interviu, el fiind reprezentantul seriei IV. Cu aceasta ocazie am reusit sa-i rup cateva ore din invatat pentru a discuta putin despre un proiect realizat in intregime de el: podcastul It MaTTers

Este un proiect personal dezvoltat cu multa munca si pasiune. Mi se pare un subiect foarte interesant, mai ales pentru ca pe mine m-a prins febra podcast-urilor si ma bucur mult ca un student medicinist a adus aceasta viziune mai departe.

Va invit sa cititi urmatoarele paragrafe pentru a va face o idee despre podcastul mentionat si sper, sa va convinga sa-l urmariti.

De cand ai inceput acest proiect? Care a fost viziunea?

Din noiembrie 2018 – la finalul lunii am publicat pilot-ul in care descriu formatul podcastului si “De ce-ul” din spatele lui, iar la inceputul lui decembrie am publicat primul episod – “The Hidden Anatomy Behind Michelangelo’s Paintings”.

 Principiul podcastului iT MaTTers este unul cat se poate de simplu si clar – orice cuvant, propozitie sau fraza poate conta, conditia fiind ca ele sa fie spuse si respectiv auzite de cei ce rezoneaza cu ele. Vad acest podcast ca pe o sursa de inspiratie, un instrument care folosind impactul unor povesti, intamplari, ii poate ajuta pe cei aflati de partea cealalta a castilor sa depaseasca mai usor obstacolele ce le apar in cale, sa isi descopere adevarata pasiune si sa isi puna in practica ideile.

 Mai exact, totul a pornit de la mine acum 6 ani, cand am intrat la facultate si nu eram foarte constient de ceea ce se intampla din jurul meu, ce si cum ar trebui sa fac – a fost o lume total diferita de cea a liceului; si nu cred ca doar pentru mine. Primii 3 ani la medicina sunt destul de arizi, unele informatii nelegate in mod direct de practica clinica si poti usor sa iti pierzi motivatia si elanul – cu momentele astea in minte am gandit podcastul.

Care sunt temele abordate si pe baza caror criterii iti alegi invitatii?

O sa incep putin prin a detalia formatul podcastului – nu, nu e pe langa subiect, dar ajuta la conturarea mai clara  a imaginii de ansamblu. Fiecare episod este un interviu, mai bine zis o discutie, subiectul principal fiind ales de fiecare invitat in parte, in functie de preferinta, expertiza si mesajul pe care doreste sa il transmita. Cu toate astea, fiecare interviu va gravita in jurul a 3 teme principale:

  1. Parcursul prin care invitatul a devenit persoana de astazi, 
  2. Psihologia din spatele acestui parcurs – motivatia si modul in care a reusit sa isi puna ideile in practica 
  3. Abilitatile mentale cu ajutorul carora a reusit sa faca fata provocarilor si obstacolelor intalnite. 

 Motto-ul podcastului “Because anyone has something to share that maTTers” cred ca raspunde cu succes la intrebarea legata de alesul invitatilor. Am inceput cu persoane din lumea medicala, inclusiv studenti – fiind si eu in domeniu mi-a fost mai usor sa ajung la ei. Apoi am continuat si cu alte domenii – business, educatie, tech, vlogging. Caut persoane care fac lucruri din si cu pasiune indiferent de domeniu. 

Perspectivele de viitor

Aici iti spun sincer ca nu stiu ce sa iti raspund – momentan nu pot sa spun ceva concret. Am avut numai de castigat de pe urma lui – am cunoscut o multime de oameni noi, mi-am imbunatatit engleza – primele episoade au fost in engleza, am invatat cum sa editez inregistrari si chiar putin digital marketing. Dar cred ca cea mai mare satisfactie a fost cand primeam mesaje de tipul “Cand iese urmatorul episod?” sau “Mi-a placut foarte mult episodul asta”. Practic asta e si scopul, ca fiecare episod sa produca un clic, o schimbare in bine pentru un ascultator. Tot ce e in plus e un bonus bine-venit. 

 Astept sa trec de rezidentiat si apoi o sa am un program mai bine conturat. Sper… O sa vad cum merg lucrurile si care va fi timpul pentru activitatile extramedicale.  Cu toate astea poti sa fii sigura ca nu vreau sa renunt la el. 

De ce ai recomanda ascultatorilor sa te urmareasca?

La ora actuala mediul online e plin de asa zis “content”. O recomandare a mea, ca host al podcastului, nu stiu cat ii va atrage pe ascultatori. M-ar bucura ca cei care au venit in contact cu episoadele mele si au rezonat cu ceea ce incerc sa transmit sa recomande ei la randul lor si altor cunoscuti. Fac partea de advertising in mediul online si mai devreme sau mai tarziu vor veni in contact si cu episoadele podcastului – faptul ca am lasat tot ce faceam si ma concentrez doar pe invatatul pentru rezidentiat nu mi-a permis sa am o regularitate a postarilor, ceea ce pentru online nu e un avantaj. Dar astept sa treaca examenul si apoi vad exact ce voi face. 

Pana atunci episoadele pot fi ascultate pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher, Overcast, PocketCast, Breaker si Radio Public. Pe social media: Facebook – @iTmaTTersPodcast si mai ales Instagram – @itmatters.podcast puteti gasi fragmente cheie ale interviurilor, insa recomand sa le ascultati in intregime. Iar daca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce se discuta nu ezitati sa “dati mai departe” informatia – inseamna enorm pentru mine.

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment