Medicul Alexandru Rafila a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Ploiești, că vaccinul anti-COVID nu va avea efecte adverse asupra populației, de aceea i-a îndemnat pe toți să se vaccineze fără nicio grijă.
Acesta a transmis că, la fel ca orice vaccin, și cel anti-COVID va trece printr-un proces de studii clinice, urmat de un proces de autorizare – proces amănunțit care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane.
„Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei”, a afirmat dr. Alexandru Rafila.
Mesaj transmis persoanelor anti-vaccin
În cadrul conferinței de presă, medicul Alexandru Rafila le-a transmis un mesaj persoanelor care sunt anti-vaccin și care și-au exprimat părerea public, îndemnând populația să nu se vaccineze.
„Cu toată stima pentru activitatea lor, haideți să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu știu”. Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște ”influenceri” ai opiniei publice, în condiția în care de aceste vaccinuri și de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, a rostit reprezentantul OMS.
Alexandru Rafila îndeamnă populația să se vaccineze
Dr. Alexandru Rafila a menționat, în cadrul conferinței de la Ploiești, necesitatea vaccinării și a atitudinii pozitive față de acest proces pentru ca țara noastră să revină la normal în cel mai scurt timp.
„Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat”, a declarat dr. Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.
Citește și: General Maior Dr. Ionel Oprea urmărește dezvoltarea sistemul de sănătate în perioada 2021-2027
Locotenent-colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul militar care va coordona campania de vaccinare împotriva Covid-19 în România, a afirmat că există o strategie de vaccinare împotriva COVID-19 care cuprinde 3 etape importante, iar primii care vor fi vaccinați sunt angajații din sistemul de sănătate și cei care se află în prima linie alături de aceștia.
Marea Britanie este prima țară occidentală care a licențiat un vaccin împotriva COVID-19, dând startul imunizării în masă cu vaccinul Pfizer/BioNTech, potrivit The Guardian.
Ești specialist medical sau farmacist și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.