Academii si cursuri pentru debutanti – un ajutor in cariera ta

Academii si cursuri pentru debutanti – un ajutor in cariera ta

In ultimii ani, datorita nevoii accentuate de personal medical, clinicile medicale private vin in intampinarea asistentilor medicali debutanti cu programe de internship si de instruire medicala.

Un astfel de program denumit Academia de Asistenti Medicali este cel demarat de reteaua privata de clinici medicale Regina Maria, un program care are deja cativa ani de functionare.

Programul a fost demarat in urma cu patru ani, prin lansarea Academiei de Asistenti Medicali, primul program dedicat angajarii, instruirii si dezvoltarii profesionale a asistentilor medicali debutanti din Romania. Conceputa pentru a raspunde nevoilor de invatare teoretica si practica, Academia a format, pana in prezent, 9 promotii de asistenti debutanti, atat in Bucuresti, cat si in Brasov, cei 180 de absolventi devenind ulterior parte a retelei de sanatate. In acesti ani, am pus la dispozitia viitorilor asistenti resursele logistice si umane din Centrul de Training si din spitalele retelei.

Academia de asistenti medicali presupune parcugerea unui proces complet de invattare, ce consta in: pregatire teoretica, simulare (prin executarea unor manevre in Centrul de Training si apoi, dupa un numar corect de iteratii, direct pe pacient), practică (pe echipamentele din sectiile medicale- de la EKG și defibrilator pană la aparate complexe), iar ultimele etape presupun evaluarea si ulterior repartizarea in interiorul retelei.

Un alt program destinat asistentilor medicali debutanti este cel dezvoltat de MedLife – Practica de bine – Programul pentru viitori asistenți medicali MedLife. Conform acestui program recent lansat de clinica medicala, absolventii scolilor postliceale care isi doresc sa profeseze in clinicile și spitalele MedLife, se pot inscrie in program si beneficiaza de 3 luni de formare si instruire din partea specialistilor MedLife.

Alte programe in centre de studii

Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar (CNDPDS) organizează, coordonează programe de specializare pentru asistenţi medicali generalişti, asistenţi medicali şi moaşe cu studii medii şi superioare din sistemul de sănătate public şi privat.

Programele organizate şi coordonate de CNDPDS

  1. Programe de specializare în vederea reconversiei profesionale, pentru asistenții medicali generaliști sau de pediatrie, doar cu studii postliceale (nelicentiati)
  2. Programe de specializare în vederea dezvoltării abilităților profesionalepentru asistenții medicali generaliști, moașe și asistenții medicali

Regaseste detalii despre programele derulate de CNDPDS aici.

De asemenea, Centrul de Studii European (CSE), din cadrul Ministerului Educatiei Nationale faciliteaza organizarea de cursuri pentru asistenti medicali si conform informatiilor ofociale de pe website-ul institutiei, Centrul dezvolta programe cu durata de 3 ani pentru asistenti medicali generalisti, asigurand si participarea la activitati de parteneriat (stagiu clinic) cu scoli, spitale si case de odihna similare din Europa.

Regaseste detalii despre programele derulate de CSE aici

Cauta si pe site-ul MEDIjobs ofertele actualizate pentru asistent medical care te intereseaza: https://www.medijobs.ro/asistent-medical

 

 

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment