Ministerul Sănătății a început repartiția pe locurile pentru rezidențiat

Ministerul Sănătății a început repartiția pe locurile pentru rezidențiat

Ministerul Sănătății a început, în data de 24 noiembrie, repartizarea candidaților admiși la concursul de intrare în rezidențiat. Vorbim despre sesiunea din 15 noiembrie 2020. 

Potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății, până pe data de 27 noiembrie 2020, toți candidații care au susținut examenul și au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu, pot alege, pe țară, posturile sau locurile într-o specialitate. Candidații pot alege și centrele de pregătire. 

Citește și Examenul de rezidențiat: Care sunt opțiunile în caz de eșec?

Ca în fiecare an, repartiția se face prin teleconferință”, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății, în informarea citată. Repartiția are loc începând cu ora 9:00. 

În acest an, Ministerul Sănătății a decis să crească cifra de școlarizare, având în vedere numărul candidaților care au obținut deja un punctaj necesar promovării. Această cifră a fost majorată de la 7.061 la 9.116, tocmai pentru a oferi șansa ca toți acești tineri să își poată alege un post în specialitate. 

De asemenea, 565 de locuri suplimentare sunt la domeniul Medicină, pentru următoarele specialități: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală.

Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara.

Citește și Tot Ce Trebuie Să Știi Ca Viitor Medic Rezident – Specializare Și Examenul De Rezidențiat

În această sesiune am avut un record de candidați, aproximativ 12.000 și o situație epidemiologică specială în care am fost nevoiți să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaților și personalului implicat în organizare, fiind asigurate condițiile de siguranță necesare desfășurării concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialități deficitare ca de exemplu terapie intensivă, boli infecțioase sau epidemiologie”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul aceluiași comunicat de presă. 

Candidații pot urmări pe pagina repartiție.ms.ro, în timp real, poziția la care s-a ajuns în timpul repartiției precum și locurile / posturile rămase disponibile.

Citește și Care sunt cele mai comune posturi în medicină pe care le ai în vedere când îți alegi rezidențiatul?

Viteza de desfășurare a repartiției este de aproximativ 200 de poziții pe oră. Locurile disponibile, inclusiv suplimentarea, pot fi consultate aici.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment