Site icon MEDIjobs

A fost achiziționată a cincea unitate mobilă de ATI

unitate ATI

România are, de acum, cinci unități mobile de ATI pentru îngrijirea pacienților confirmați cu virusul Covid-19.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că, recent, s-a încheiat achiziționarea noii unități care se va alătura celorlalte 4 aflate deja în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Achiziția a fost efectuată cu sprijinul societății civile și al mediului de afaceri, mai subliniază DSU.

Ultima unitate mobilă ATI va prelua bolnavii atunci când spitalele sunt depășite și nu mai pot prelua pacienții Covid-19 aflați în stare critică. 

Citește și Solidaritatea Sanitară cere ministrului Sănătății recunoașterea eforturilor salariaților în lupta anti-Covid

În unitate vor fi ajunge 12 monitoare de terapie intensivă, 12 console cu câte 6 injectomate pentru fiecare pat. Ulterior, ventilatoarele urmează să fie achiziționate de Guvernul României. 

„La finalul acestei situații de urgență, generată de virusul SARS-CoV-2, cele 5 terapii mobile, împreună cu echipamentele medicale aferente, vor intra în rezerva de răspuns la dezastre a IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, oferind un avantaj strategic României în fața oricărui tip de calamitate”, a transmis DSU. 

Sursa citată nu a precizat, însă, unde va fi amplasată noua unitate.

Ultima astfel de unitate a fost amplasată la finele lunii iulie în Pitești, unde se află 12 paturi de terapie intensivă dotate cu toate echipamentele de care are nevoie o secție de ATI (ventilatoare, monitoare și injectomate).

Citește și Legea carantinei a intrat în vigoare: cadrele medicale pot fi angajate fără concurs sau pot fi detașate acolo unde este nevoie

Astfel de unități mobile de ATI mai sunt în Galați, Brașov și Ploiești. Prima unitate operaționalizată a fost cea de la Ploiești. Aceasta a fost amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență din oraș.

Recent, unitatea mobilă de la Galați a fost în centrul atenției după ce ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită în oraș. Ministrul a constatat că secția nu funcționează, deși a ajuns în Galați în urmă cu mai multe săptămâni. Mai mult, Nelu Tătaru a trebuit să aștepte minute bune deblocarea ușii pentru a putea intra în unitate.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version