8 semne care vă sugerează că sunteți potrivit pentru meseria de chirurg

8 semne care vă sugerează că sunteți potrivit pentru meseria de chirurg

Meseria de chirurg este fără doar și poate una dintre cele mai solicitante meserii unde responsabilitarea poate deveni copleșitoare, însă unii oameni pur și simplu fac o treabă mai bună atunci când munca lor implică acțiune, poate chiar puțină adrenalină. Mulți medici ar spune probabil că practicarea medicinii în ansamblu satisface această dorință, dar există o oarecare variație între domenii. Chirurgia, de exemplu, este ramura cu cele mai multe înclinații către acțiune, adrenalină și o foarte mare responsabilitate.

Dacă sunteți interesat să urmați o carieră în medicină, probabil ați crezut că natura activă a intervenției chirurgicale ar putea fi potrivită pentru dvs. Dar, în mod evident, există mai multe lucruri despre această ramură decât incizii și suturi. De unde știți dacă a deveni chirurg este calea cea bună?

Deși chirurgii urmăresc nenumărate subspecialități, toate tind să aibă o serie de caracteristici în comun. Aruncați o privire la ce au de spus unii medici despre trăsăturile caracteristice ale unui chirurg bun. S-ar putea să găsiți că acest domeniu este cel mai potrivit pentru dvs. decât credeați.

A deveni chirurg ar putea fi o decizie bună dacă:
1. Vă descurcați foarte bine în a vă folosi mâinile

Nu este suficient să vă bucurați să lucrați cu mâinile dvs.. Pentru a fi un chirurg de succes, abilitățile dvs. motrice fine trebuie să fie impecabile. Chiar și atunci când utilizați echipamente pentru a efectua operațiuni, mișcările dvs. trebuie să fie minuțioase și controlate. Dar, în timp ce coordonarea mâini-ochi și dexteritatea manuală ajung într-adevăr dintr-o abilitate naturală, exersarea vă poate ajuta, de asemenea, să îmbunătățiți aceste abilități. 

2. Nevoia de adaptare nu vă intimidează

Procedurile nu merg întotdeauna conform planului. Chirurgii trebuie să-și mențină calmul când se întâmplă ceva neașteptat. De asemenea, trebuie să fiți capabil să vă ajustați pe parcurs, iar acest lucru nu este doar pentru a vă îndeplini funcțiile în sala de operație.

3. Aveți energie și o stare de spirit proactivă în general

Având în vedere natura imprevizibilă a intervenției chirurgicale, ați putea fi pe picioarele dvs. pentru o operație mult mai lungă decât ați planificat inițial. S-ar putea chiar să fiți înfometat sau foarte somnoros. Acesta este motivul pentru care, după cum subliniază dr. Husain, rezistența fizică și proactivitatea sunt extrem de importante. Rezistența mintală este la fel de importantă. Nu vă puteți lăsa mintea să rătăcească în timpul intervenției chirurgicale, indiferent cât de lungă este procedura. Dr. Bader consideră: concentrarea este la fel de importantă pentru chirurgi, precum și pentru sportivi. El compară efectuarea unei operații cu competiția la un eveniment sportiv.

4. Vă place să lucrați în echipă

În timp ce operația ar putea părea un câmp solitar, trebuie să interacționați cu ceilalți destul de des. Veți comunica cu alți medici și membri ai echipei medicale înainte, în timpul și după operație.

5. Aveți abilități de lider

Chirurgia implică adesea o echipă numeroase de care cineva trebuie să aibă grijă și să o coordoneze. Operațiile majore pot necesita o gamă care să includă chirurgi, anesteziști, asistenți de medic, asistente medicale și multe altele. Trebuie să existe un singur căpitan clar care să preia frâiele pentru a vă asigura că toată lumea se află pe aceeași pagină.

6. Vă place să învățați lucruri noi

Medicii buni recunosc că nu știu totul, ceea ce este deosebit de important pentru chirurgi. Câmpul este în continuă evoluție. Este esențial să continuați să vă educați asupra noilor tehnici, tehnologii și cercetări, chiar dacă nu participați activ la cercetare sau la operații reprezentative.

7. Vă place să vedeți rezultate concrete

Nu mulți medici ajung să vadă îmbunătățiri notabile la pacienții lor. De fapt, mulți medici lucrează pentru a preveni apariția problemelor de sănătate în primul rând. Chirurgia este cu totul alta. Fiecare fază a unei proceduri, de la prima incizie până la a vedea un pacient în camera de recuperare, este vizibil diferită. 

8. Sunteți dispuși să faceți sacrificii

Deși a fi chirurg poate fi incredibil de plin de satisfacții, este și o profesie dificilă. Este imprevizibilă și solicitantă, atât fizic, cât și mental. Mulți chirurgi se găsesc făcând sacrificii în stilul de viață pe care alții nu le-ar lua în considerare – vacanțele care lipsesc, sunt de gardă, prezența la evenimente  personale mult mai târziu decât se așteptau, la care se adaugă epuizarea fizică și psihică în multe momente.

A deveni chirurg nu este pentru toată lumea. Profesia poate fi solicitantă, fără să mai vorbim de epuizare. Dar mulți chirurgi consideră că este interesantă și plină de satisfacții. În cele din urmă, trebuie să decideți dacă avantajele pe care această meserie le are, depășesc suficient punctele grele.

Citește și: 4 lucruri pe care orice viitor medic trebuie să le știe, dar nu se învață la facultate

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment