7 sfaturi pentru cariera ta pe care sa le aplici de Sarbatori

7 sfaturi pentru cariera ta pe care sa le aplici de Sarbatori

Stim ca este luna decembrie si tuturor ne sta gandul mai mult la: ce cadouri cumparam pentru cei dragi, bucuria revederilor cu prietenii, masa de Craciun la care se va reuni toata familia, ce fapta buna am putea face pentru cei mai putin privilegiati de Sarbatori, ce facem de Revelion… Chiar si savurarea in tihna a unei cani de ciocolata calda sau de vin fiert aromat pare sa aiba mai multa prioritate fata de cautarea unui job.

Pentru ca ai muncit mult in acest an, este foarte important sa profiti de Sarbatori si sa te bucuri de odihna. Meriti! Insa, nu uita de faptul ca Anul Nou e chiar dupa colt si, odata cu acesta, se deschide un nou orizont de oportunitati pentru tine si cariera ta. Din experienta noastra, luna ianuarie este cea mai activa pentru angajatorii din sistemul medical – majoritatea acestora isi propun sa debuteze anul in forta si sa creasca performantele companiei prin angajari masive. De aceea, in zilele libere de Sarbatori, printre mese, cadouri si momentele petrecute cu cei dragi, poate nu ar strica sa iti iei putin timp pentru tine si sa iti faci un plan de bataie, in cazul in care vrei sa incepi noul an pregatita sau pregatit pentru noi oportunitati profesionale. In acest sens, azi venim cu 8 idei pe care le poti aplica in aceasta perioada.

  1. Discuta cu apropiatii despre planurile tale de cariera

Cu ocazia Craciunului te vei intalni cu rude sau prieteni cu care poate nu te-ai mai vazut de la ultimul Craciun si care te vor intreba “Care mai e viata ta?”, “Unde mai lucrezi?” si “Ce planuri ai?”. Daca ai obiceiul sa nu oferi prea multe detalii la astfel de intrebari, e momentul sa profiti de ocazie si sa vorbesti despre planurile tale de cariera cu cei apropiati. Daca ai deja un job, povesteste-le cum merge acolo, care sunt avantajele si dezavantajele. Daca iti doresti sa schimbi jobul, povesteste despre ce ti-ai dori de la un nou loc de munca sau ce skill-uri profesionale ai dori sa iti imbunatatesti. Faptul ca vorbesti despre aceste lucruri te poate ajuta sa iti dai seama care sunt prioritatile tale profesionale si care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii urmezi in noul an pentru a le indeplini.

  1. Fa o lista cu companiile preferate

Multe persoane se simt coplesite in momentul in care incep sa caute un job nou, deoarece… nu stiu de unde sa inceapa! Daca in zilele dintre Craciun si Revelion prinzi momente in care nu esti ocupat, profita de ele si fa o lista cu angajatorii pe care ti-ar placea sa-i cunosti la un interviu, in viitor. Poti sa te inspiri din lista de companii din platforma MEDIjobs, acolo unde le poti marca drept “favorite” pe cele la care ti-ai dori sa aplici.

  1. Fa o lista cu rezolutii pentru noul an

Majoritatea dintre noi ne propunem diverse rezolutii pentru noul an, insa ar fi mult mai de ajutor daca am reusi sa ne propunem obiective cat mai concrete. O rezolutie de genul “Anul acesta vreau sa imi schimb jobul” este destul de vaga si, pana se termina luna ianuarie, s-ar putea sa uiti de ea. Asa ca ia-ti putin timp in vacanta de Craciun si fa o lista cu cinci rezolutii cat mai specifice (si nu imposibil de indeplinit!) precum: “Incepand de pe 1 ianuarie, voi aplica la 3 joburi” sau “Voi merge la 2 workshop-uri dedicate specialitatii mele”.

  1. Intra in contact cu angajatorii anteriori si cere-le o recomandare

Daca planuiesti sa mergi la interviuri incepand cu luna ianuarie, e bine sa fii pregatit cu cateva recomandari de la fostii tai angajatori. In timpul vacantei de iarna, le poti adresa fiecaruia cate un mail personalizat si prietenos, in care sa le ceri cate o recomandare din care sa reiasa ca ati avut o colaborare eficienta. O alta modalitate prin care le poti cere cate o recomandare este direct din profilul tau MEDIjobs, la sectiunea “Referinte”.

  1. Completeaza-ti profilul

Pentru ca am amintit mai sus de profilul tau de pe platforma MEDIjobs, tinem sa subliniem cat de important este sa ti-l completezi in procent de 100%, cu informatiile despre educatia, experienta ta profesionala, orasul in care ai vrea sa profesezi, programul si salariul pe care ti le doresti etc. Cu cat profilul tau este mai complet, cu atat noi iti vom putea oferi oportunitati de cariera cat mai aliniate cu ceea ce iti doresti. Nu dureaza mult sa-l completezi, asa ca poti face asta din fotoliu, intr-una din pauzele publicitare din timpul lui “Die Hard” sau “Home Alone” J Daca nu ai inca un cont pe MEDIjobs, iti poti crea unul aici. E gratuit, la fel ca toate serviciile pe care noi le oferim candidatilor, si te poate aduce mai aproape de jobul la care visezi in 2022.

  1. De Craciun, fa-ti cadou un outfit nou pentru interviu

Fie ca vorbim despre un intreg outfit , o camasa sau un sacou, o garderoba innoita iti poate mari increderea in tine, in momentul in care te prezinti la interviul programat in ianuarie. Si daca tot suntem in luna cadourilor, de ce nu ti-ai darui urmatoarea piesa vestimentara care sa-ti poarte noroc la angajare?

  1. Verifica istoricul profilului tau de Facebook

La sfarsitul lui decembrie ne uitam in urma, la anul care a trecut… inclusiv la postarile trecute de pe profilele noastre din social media.  Recomandam ca, inainte sa aplici la joburi noi, sa te asiguri ca nu exista anumite postari pe pagina ta Facebook pe care nu ai dori sa le vada un potential angajator. Daca ai vreo postare de acest gen,  dar nu doresti sa o stergi, schimba-i vizibilitatea de la “Public”  la “Doar pentru prieteni”.

Cum spune si cantecul: another year over, a new one… will begin! Si pentru a incepe noul an in forta, e important sa te pregatesti din timp. Ai un obiectiv pe care vrei sa il indeplinesti in 2022? Minunat! Gandeste-te ce poti face inca de pe acum, pentru a ajunge mai aproape de ceea ce ti-ai propus!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment