Site icon MEDIjobs

5 întrebări pe care medicii trebuie să le pună în timpul unui interviu de angajare

interviu

Ai plecat vreodată de la un inteviu simțind că ai petrecut mai mult de o oră vorbind despre tine, dar neștiind absolut nimic despre potențialul tău angajator? Mai mult ca sigur că da. Bineînțeles, interviurile sunt o șansă pentru potențialii angajatori, ca ei să vadă dacă candidatul este persoana potrivită, dar doar după mai multe inteviuri vor ajunge la o concluzie. Inteviurile sunt de asemenea, cel mai bun mod de a afla dacă respectiva instituție medicală este cea potrivită pentru tine.  Pentru medici, un lucru foarte important este să se folosească de timpul petrecut la interviu pentru a afla toate informațiile care nu sunt afișate pentru postul de lucru ales.

Întrebări pe care ai putea să le primești

Desigur, este  foarte important să vă pregătiți pentru întrebările standard pe care ați putea să le primiți în timpul unui interviu. Aceste întrebări standard au tendința să se încadreze în câteva categorii:

Află mai multe despre tine : „Povestește-mi despre tine” și „ De ce ai ales medicina?”,  vezi cine ești ca persoană și ca doctor.

Vezi dacă ai abilitățile necesare:  „De ce vrei să lucrezi aici?” și „Care sunt calitățile și obiectivele tale?”, ajută la determinarea obiectivelor tale ca medic în raport cu obiectivele instituției.

Întrebări comportamentale: „Descrieți un moment în care v-ați confruntat cu o situație stresantă și modul în care v-ați demonstrat abilitățile de a face față acestei situații” și „Prezentați modul în care împărtășiți informații complicate pacienților”, vi se cere să demonstrați că nu sunteți calificat doar pe hârtie și sunteți capabil să comunicați și să empatizați cu pacienții și personalul.

Întrebări pe care ar trebui să le pui

Încă din timpul facultății suntem învățați să punem întrebări în timpul unui interviu pentru a arăta interes. Dar pentru medici, motivația din spatele întrebărilor pe care le puneți ar trebui să fie mai profundă. Puneți întrebări care vă permit să simțiți două lucruri importante: cultura și așteptările legate de performanța dumneavoastră.  Acest lucru face legătura cu o mare problemă din industire: burnout. După îndelungi discuții, medicii au ajuns la o concluzie despre ceea ce contribuie la apariția acestui fenomen, burnout, iar răspunsul lor tinde să fie unul dintre aceste motive:

– Birocrația exagerată
– Orele extreme
– Fluxul mare de pacienți
– Venit insuficient

Toate aceste motive se conectează la o cauză principală: așteptările să nu se îndeplinească. Medicii doresc să facă un lucru, dar practica dorește ca ei să facă altceva, acest lucru nu este niciodată discutat între cele două părți. Puteți evita acest lucru prin strângerea cât mai multor informații în timpul interviurilor. Puneți aceste întrebări din timp pentru a stabili așteptările ambelor părți:

1. Îmi puteți spune mai multe despre această instituție medicală (spital, clinică etc.)?

Cele mai multe oferte de muncă sunt destul de generale și nu se dau detalii foarte amănunțite despre postul respectiv. Cineva se pensionează? Altcineva pleacă? Unitatea caută să se extindă, deoarece are flux mare de pacienți? Motivația de a merge mai departe va influența mult responsabilitățile și așteptările dumneavoastră.

2. Care va fi programul meu? Care este volumul pacienților pe care mă aștept să-l primesc?

În primul rând trebuie să descoperiți volumul de pacienți care credeți că este cel mai confortabil pentru dumneavoastră. Fii sincer cu tine, acest lucru te va informa despre ceea ce dorești să auzi referitor la această întrebare. Când puneți această întrebare, asigurați-vă că veți obține informații specifice precum:
–  care va fi programul tău
– câte zile vei vedea pacienți și la ce volum să te aștepți
–  volumul pacienților care ajung în întreaga unitate
– programarea apelurilor
– programul de weekend

3. Care sunt trăsăturile unui medic de succes în acest mediu?

Ce trăsături și valori determină succesul unui nou loc de muncă? Căutați anumite abilități clinice specifice? Cunoscând aceste răspunsuri veți fi sigur că nu vă așteptați să faceți ceva la care nu aveți experiență.

4. Care sunt obiectivele finale pentru această instituție medicală?

În primul rând stabiliți care sunt propriile dumneavoastră obiective: „Cum ați ajuns să profesați medicina? Ce vă place la această meserie?” Apoi, în timpul interviului descoperiți dacă obiectivele dumneavoastră coincid cu cele ale instituției.

5. Cum pot ajuta în mod specific această instituție să-și îndeplinească obiectivele?

Fiecare doctor are abilități și experiențe unice. Folosiți această întrebare pentru a vă da seama dacă sunteți un candidat bun pentru acest angajator. 

Întrebările legate de salariu, programul de vacanță și alte beneficii nu sunt cele recomandate pentru a le pune în timpul primului interviu, dar este important să le știm înainte de a accepta oferta. Puneți aceste întrebări în al doilea interviu. Un lucru foarte important atunci când acceptăm un loc de muncă este să avem cât mai multe informații despre angajator, acest lucru ajută la prevenirea fenomenului numit burnout și te pregătește pentru o experiență de succes.

Exit mobile version