4 moduri de a te reincarca cu energie pozitiva in zilele libere

4 moduri de a te reincarca cu energie pozitiva in zilele libere

Succesul in cariera medicala se obtine datorita unui efort constant, dar in aceeasi masura, si datorita unui timp planificat intr-un mod eficient. Se intampla de multe ori, ca munca pe care o depui in spital sa presupuna pe langa efortul fizic, un efort emotional puternic, iar acest lucru sa iti ia o parte din puteri. Partea buna este ca in cele din urma, dupa consultatiile si vizitele medicale zilnice, oaza ta de liniste si de relaxare vine odata cu sarbatorile Pascale. Noi ti-am pregatit o lista de activitati de care sa te bucuri in zilele tale libere, care sa te relaxeze pe moment si care, in acelasi timp, sa iti restabileasca energia pentru viitor:

 

1. Daca pana acum doar ai auzit muzica, de acum inainte invata sa o asculti!

Constant, sarcina ta este sa lucrezi la probleme de viata greu de rezolvat. Stim, cel mai dificil lucru pe care il poti face este sa oferi speranta unui pacient grav bolnav si pe masura ce astfel de cazuri sunt tot mai dese, munca ta devine si mai epuizanta psihic. Desi pentru tine problemele celorlalti sunt prioritare si poate pare imposibil sa te desprinzi de ele, bucura-te de timpul tau liber, relaxeaza-te  si incarca-te cu zambete pentru pacientii tai. Asculta muzica si fa un obicei din asta. Daca pana acum ai pornit radio-ul doar pentru a avea un zgomot de fundal, poti profita de concediu sa iti faci propriul playlist cu melodiile tale preferate, pe care sa le asculti ori de cate ori ai nevoie de inspiratie sau energie.

2. Evita nuantele de negru si gri – Coloreaza!

Iti amintesti cand a fost ultima data cand ai fost lipsit de griji? Mai tii minte in ce perioada a vietii te-ai simtit cel mai linistit? Intr-adevar, raspunsul este cel care sta pe buzele tale acum – in copilarie. Daca problemele pacientilor tai sunt predominant negre si gri, poate ca este timpul sa aduci tu putin culoare, la propriu. Cartile de colorat iti vor aduce inapoi bucuria copilariei, iar prin activitatea de a colora tu te vei simti mai putin stresat.

Gasesti aici  o colectie de carti de colorat pentru adulti.

3. Foloseste-te de cuvinte pozitive pentru a scrie ceea ce nu poti sa rostesti!

Atunci cand alegi constient sa ai o viziune pozitiva asupra vietii, acest lucru iti poate imbunatati instant starea de spirit. De asemenea, oferind optimism, poti sa iti motivezi si pacientii sa devina la randul lor mai optimisti, in ciuda durerilor. Intr-un articol trecut mentionam beneficiile articolelor medicale scrise de specialistii medicali. Noi credem ca acest articol te poate motiva. Adopta si tu modalitatea de relaxare prin scris si poti sa descoperi ca lucrurile care au fost nespuse, pot fi exprimate mult mai usor in scris.

4. Concentreaza-te asupra momentului prezent si lasa grijile acasa – Calatoreste!

 

  • Qatar: viziteaza si inspira-te din tara cu cele mai bune standarde de sanatate din Orientul Mijlociu, care a luat recent masuri pentru a pune in aplicare un sistem de sanatate universal in intreaga tara;

  • Singapore: viziteaza si adu cu tine acasa un gram de prosperitate din tara unde speranta medie de viata este de 83 de ani;

  • Hong Kong: viziteaza si gaseste un suflu pozitiv intr-un stat mic, dar care are 11 spitale private si 42 de spitale publice.

Uneori, cand suntem epuizati, ne indreptam spre activitati care ne scurg si mai mult din timp. Se poate intampla chiar sa credem ca nu meritam sa facem o pauza si sa ignoram semnele corpului nostru care ne cere odihna. De aceea, este important ca tu sa tii cont ca ii poti ajuta pe ceilalti numai atunci cand esti pregatit fizic 100%!

 

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa afli imediat cand publicam si altele la fel, creeaza-ti aici gratuit un cont pe platforma MEDIjobs.

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment