Facultatea de Medicină nu este o facultate pe care o poate face oricine. Totuși, cei ce aleg această menire, trebuie să fie cu adevărat documentați și informați. Cele mai multe lucruri se învață în practică și în anii de rezidențiat. Totuși, există câteva elemente pe care nimeni nu ți le va spune înainte sau în timpul acestei Facultăți. Ești curios care sunt acestea? Citește în continuare.
1. Medicina este și o afacere
Se numește practică medicală, iar clienții sunt numiți pacienți. La sfârșitul zilei este totuși o afacere, ceea ce înseamnă că trebuie să obții un profit. Cu toate acestea, facultățile de medicină predau rar abilități de afaceri, iar cele care oferă, sunt doar imagini și informații superficiale. Un doctor care vrea să o ia pe cont propriu la un moment da, trebuie să cunoască și numerele: cheltuielile generale, profitul, media cazului, valoarea de viață, media vizitei pacientului și alte statistici utile.
2. Vinde-ți timpul, nu talentul tău
Aceasta este o greșeală clasică. Imaginându-ți că aprecierea îngrijirii pe care o acorzi se bazează pe timpul pe care îl petreci cu pacienții sau este un factor al numărului de intervenții/ascultări/consultații pe care le faci pentru fiecare. Cu câteva excepții, timpul petrecut și rezultatele clinice nu au legătură. Chiar dacă ești de părere că pacienții cumpără timp cu tine., începe cu următorul tăi nou pacient, intră și ieși în mod inteligent și încrezător. Fă acest lucru chiar dacă vezi doar 10 persoane pe zi sau mai ales dacă vedeți doar 10 pe zi.
Citește și: 5 lucruri pe care orice medic ar trebui sa le faca pentru cariera sa
3. Pericolul de a-ți păsa prea mult
Acesta este un pericol de muncă cu care se confruntă toți angajații din domeniul medical. Da, ai grijă de pacienții tăi; arată-le compasiune și interes autentic. Dar un medic bun trebuie să își păstreze latura obiectivă și detașată, indiferent de cât de implicat este sau ar vrea să devină. Cu siguranță ai văzut cazuri atât în medicină, cât și în poliție, în care medicului sau agentului i-a fost retras dreptul de a participa la operație sau la un caz pentru că era prea implicat.
Medici cărora le pasă prea mult prezintă deseori și insecurități, se tem că pacienții lor îi vor abandona sau părăsi. Acești doctori preferă să se concentreze asupra unui număr mai mic de pacienți sau cazuri pentru a se implica cât mai mult.
Ceea ce fac sau nu fac pacienții nu reflectă asupra ta. Oamenii au suficientă liberă voință și stabilitate pentru a lua anumite decizii așa cum consideră de cuviință. Nu o lua personal atunci când pacienții fac alegeri diferite în ciuda interesului și a implicării de care ai dat dovadă. Dacă te implici prea mult există riscul să nu mai delimitezi obiectiv cele mai bune decizii.
4. Gândește-te la viitor tău din timp
Deși simți că începi doar călătoria din punct de vedere educațional odată cu facultatea, rezidențiatul va trece repede precum un fulger. Lunile par niște zile și atunci ai terminat și vei trece mai departe, poate la o bursă sau o poziție avantajoasă. Cu toate că nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la o o specialitate încă, această posibilitate trebuie să îți rămână în minte constant pentru a știi pe ce materii te axezi. Caută rotații și timp electiv care îți permit să explorezi domeniile de specialitate care te-ar putea interesa. Mergi întotdeauna unde vei obține mai multe, deși e mai greu! Ore suplimentare de practică, teme în plus, congrese medicale – toate te pot orienta către specialitatea pe care o vrei. În plus, cu cât realizezi mai din timp ceea ce vrei să faci, cu atât vei fi mai pregătit în momentul în care vei alege specialitatea rezidențiatului, având în vedere că unele specializări au locuri limitate.
Citește și: 5 lucruri pe care orice doctor ar trebui să le știe
Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.