30 cele mai bune bloguri medicale, pe care orice profesionist trebuie să le cunoască

30 cele mai bune bloguri medicale, pe care orice profesionist trebuie să le cunoască

Indiferent cât de multe știi din ramura ta medicală, ca profesionist trebuie să înțelegi că lucrurile sunt în permanentă dezvoltare și să te gândești mereu la ce urmează, iar datorită tehnologiei avansate, a studiilor clinice și a legilor care se schimbă frecvent, mereu există lucruri noi de aflat, însă la o simplă căutare pe Google, abundența de site-uri medicale te va copleși, iar ca să-ți dai seama ce surse sunt de valoare trebuie să ai și timp, nu doar dorință. 

Pentru a-ți ușura procesul, am identificat pentru tine 30 de bloguri medicale din care orice medic, student la medicină sau cineva care are meserii adiacente are câte ceva de învățat. Ține această listă la îndemână și vei găsi răspunsul la toate întrebările tale medicale.

Citește și 4 moduri eficiente prin care medicii pot interveni activ in informarea medicala corecta

Well

Acest blog aparține de cotidianul „The New York Times” și este o bună sursă pentru tot ceea ce ține de ultimele cercetări medicale, la cele mai bune exerciții fizice și chiar sfaturi pentru relații. Una dintre cele mai bune rubrici ale blogului este „Ask Well”, unde autorii răspund la întrebări medicale generale.

Kevinmd.com

Dr. Kevin Pho a înființat acest blog în anul 2004 și de atunci comunitatea a crescut la mii de abonați, printre care se numără medici, asistente, studenți și nu numai, deoarece se poate discuta orice subiect.

WebMd Doctors

Acest blog este deținut de un conglomerat de renume mondial și este cel mai cunoscut din portofoliu, pentru că oferă informații pe înțelesul publicului larg, fiecare postare fiind totodată verificată de către un medic. Subiectele abordate sunt din aria bolilor cardiace, a “meseriei” de părinte și despre cum până și specialiștii în sănătate se luptă pentru a avea un stil de viață echilibrat. 

Blogul Cedar-Sinai

Multe instituții medicale dețin un site sau un blog, dar Cedar-Sinai iese în evidență pentru că abordează foarte multe subiecte. În loc de foarte multe trimiteri către facultățile lor și serviciile oferite, vei găsi tot felul de articole pe diverse teme medicale, relevante pentru aproape oricine.

Citește și Medici cu blog: beneficiile articolelor medicale scrise de specialistii medicali

Kaiser Health News

Dacă citești mereu secțiunea de știri medicale din ziarele generaliste, atunci află că te poți abona direct la acest blog, pentru că să știi de unde să începi poate fi greu și aici există un abonament (KHN Morning Briefing) pe baza căruia în fiecare dimineață primești ultimele noutăți din domeniul medical.

Blogul Harvard

Acest blog face parte din familia publicațiilor Harvard Medical School și răspunde tuturor întrebărilor pe care multă lume nu are curajul să le pună. Pentru că postările sunt atât de uzuale, nu trebuie totuși să te aștepți să găsești cine știe ce secrete din ultimele studii.

Everyday Health

Un blog care se concentrează pe problemele medicale ce afectează o arie mare de populație și abordează inclusiv provocările emoționale prin care trec bolnavii.

Shots

Shots aparține de NPR și vorbește despre medicină la modul general, prezintă știri și comentarii despre combinația dintre știință și cultura pop, având și materiale motivaționale.

Health Essentials

Din moment ce Cleveland Clinic este una dintre clinicile de top, este normal ca blogul său să fie la fel. Acesta prezintă informații practice, sfaturi pentru siguranța individuală și chiar rețete sănătoase.

 Dr. Mike Sevilla

Dr. Mike Sevilla este medic de familie și a alcătuit un blog pentru părinți unde se pot găsi multe informații despre siguranță, comentarii despre subiectele la modă și câteva știri video prezentate chiar de el.

Citește și Social media | 10 sfaturi pentru pastrarea respectului in fata pacientilor

 To Your Health

Blogul de sănătate al cotidianului „The Washington Post” se axează pe știri despre noile studii, impactul bolilor și povești șocante, fiind astfel o bună metodă de a aprofunda subiecte tratate superficial în jurnalele de știri.

 The Medical Futurist

Este una dintre cele mai bune resurse de învățat despre tehnologia medicală, deoarece fiecare postare are o doză de scepticism din partea doctorului genetician Bertalan Mesko, care vine și cu o abordare nouă a fiecărei probleme. 

 Medgadget

Cei mai mulți profesioniști medicali au cel puțin un coleg care pare a fi mereu la curent cu ultimele noutăți în domeniu. Acest coleg cu siguranță urmărește Medgadget.

 33 Charts

Aici găsești informații despre toate tehnologiile medicale din lume, informații care sunt utile tuturor profesioniștilor medicali. Acesta a fost înființat de către Dr. Bryan Vartabedian și oferă sfaturi despre cum pot medicii integra în munca lor tehnologia online și nu numai.

 EMR Straight Talk

Acest blog se concentrează pe provocările întâmpinate în câmpul muncii de specialiștii care lucrează în medicină și domeniile conexe, acoperind și ceea ce presupune tehnologia medicală. Cele mai interesante postări sunt cele ale invitaților, care împărtășesc adesea anecdote din viața personală.

 Health IT Buzz

Tehnologia medicală poate părea un subiect de nișă, dar acest blog îți va demonstra contrariul, deoarece tranziția de la fișetele clasice la cele electronice a stârnit multe întrebări printre medici, pacienți și tot felul de organizații. Cea mai apreciată secțiune de pe blog este cea de întrebări și răspunsuri.

Citește și Medic: cum îți poate influența social media viața?

 HIStalk

Este scris de un profesionist IT care lucrează într-un spital și află foarte multe știri tehnice, apoi răspunde la întrebările cititorilor și, ocazional, prezintă câteva interviuri. De asemenea, site-ul mai găzduiește webinarii ce acoperă o arie largă de subiecte relevante pentru profesioniștii IT medicali.

 Science Daily Medical Technology News

Acoperă multe subiecte, printre care și tehnologie medicală și ultimele apariții de pe piață, fie că este vorba despre noile aparate pentru a descoperi cancerul din timp sau despre ultima metodă chirurgicală inventată.

Medical Connectivity

Încă din anul 2006, Medical Connectivity creează articole despre siguranța și satisfacția pacientului și a personalului medical. Blogul abordează un spectru larg de tehnologii și nu se concentrează doar pe un domeniu.

 Healthcare Informatics

Acesta este pentru toți cei care s-au pierdut în multitudinea de informații de pe Internet, deoarece pe lângă propria părere, autorii articolelor pun informațiile în context, astfel încât cititorii chiar să învețe ceva.

Blogul FDA Law

FDA este o organizație care este preocupată de alimentație, dar ajută și la aprobarea medicamentelor și a dispozitivelor medicale. Blogul este deținut de firma de avocatură Hyman, Phelps & McNamara și explică cum se aplică legile în domeniul medical și care este realitatea din teren.

Health360

Aparține de Brookings Institution și reflectă asupra felului în care schimbările din medicină afectează pacienții. De asemenea vei regăsi aici și informații despre practica medicală în jurul lumii.

Citește și Angajatorii ne verifică în mediul online. Sfaturi despre cum să avem un profil social-media curat

Blogul HHS

Departamentul de sănătate al Statelor Unite ale Americii încearcă să îmbunătățească starea de sănătate a populației, iar acest blog urmărește acest lucru. Poți citi aici despre metode incipiente de tratament și diagnoză, sfaturi practice despre cum să ai o viață mai echilibrată și pași pe care orice guvern îi poate face pentru a îmbunătăți sănătatea cetățenilor săi.

Blogul Health Affairs

Cele mai multe publicații de știri împărătșesc ceea ce se întâmplă în medicină fără a intra prea mult în detalii, ceea ce nu este valabil și în cazul acestui blog, care analizează amănunțit ce se întâmplă în sistem. De asemenea, acceptă și colaborări externe, adică articole din partea cititorilor.

Ehealth

Acoperă tot ce se întâmplă și ce s-ar putea întâmpla în domeniul sănătății, primind informații direct de la autoritățile competente și oameni care lucrează în domeniu.

Health Care Intelligence

Oricine lucrează în domeniul medical știe cât de repede se pot schimba lucrurile, așa că acest blog strânge săptămânal cele mai noi informații. Fiecare postare prezintă noutățile săptămânii care tocmai a trecut, apoi adâncește cele mai importante subiecte. 

Care and cost

Explică pe înțelesul tuturor anumite aspecte ale medicinei și sistemului medical, autorii prezentând povești, gândindu-se mereu la pacienți.

ACO Watch

Se concentrează cel mai mult pe organizațiile de într-ajutorare, de aceea este considerat un blog de nișă, dar oricine vrea să învețe mai multe despre sănătate va aprecia cât de clar sunt expuse informațiile puse sub formă de liste și grafice.

Citește și Drumul către titlul de Influencer în domeniul medical

Vital Signs

Acoperă știrile medicale cu o doză de scepticism și discută despre aplicarea și intersecția politicii și a legilor cu medicina. 

CHIRblog

Este blogul Univerității Georgetown și vorbește, în mare parte despre asigurările de sănătate din fiecare stat, clarificând ce înseamnă acestea pentru individ și familia acestuia.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment