12 calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba un candidat pentru a deveni manager medical

12 calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba un candidat pentru a deveni manager medical

Sunteti in cautarea unui manager medical? Inainte de organizarea interviului de recrutare, asigurati-va ca aveti in vedere calitatile pe care trebuie sa le aiba un astfel de angajat pentru a conduce cu succes spitalul sau clinica.

Specialistii au efectuat o multime de cercetari pentru identificarea trasaturilor si seturilor de abilitati necesare unui manager medical. Iata 12 calitati esentiale pe care sa le urmariti la un candidat pentru a-l angaja pe postul de manager medical:

1. Sa aiba un discurs coerent

Este esential ca un manager medical sa poata comunica bine cu ceilalti angajati. Acest lucru presupune atat detinerea unui limbaj de specialitate, corect si coerent, dar inseamna, de asemenea, ca este capabil sa se exprime fluent si sa transmita corect mesajul. 

2. Sa fie perceptiv

Un manager perceptiv este capabil sa inteleaga sau are o anumita constientizare a personalului medical sau a evenimentelor care ii implica. Un individ care poate percepe emotii de la o alta persoana, folosindu-si simturile sale, poate prelua atitudini si comportamente subtile, fara sa i se spuna. Uneori, cuvantul nerostit este mai puternic, iar un manager perceptiv poate fi capabil sa rezolve conflictele sau alte probleme care apar.

3. Sa aiba incredere in sine

Un lider trebuie sa creada in propria sa capacitate sau judecata pentru a-i conduce pe ceilalti. Uneori, un manager trebuie sa ia o decizie pe care nu este pe deplin capabil sa o ia, poate nici nu stie daca decizia va duce la un rezultat bun sau rau. Cu toate acestea, a fi increzator in sine le induce celorlalti singuranta sa creada in abilitatile si in judecata sa.

4. Sa fie perseverent

Un manager medical trebuie sa fie perseverent in efortul de a-si indeplini obiectivele. Definitia perseverentei  este efortul constant de a realiza ceva. Nu numai ca sarguinta este un exemplu excelent pentru altii, dar arata ca persoana in cauza este la fel de dedicata ca toti ceilalti.

5. Sa fie demn de incredere

A fi de incredere este probabil una dintre cele mai importante trasaturi care definesc un manager medical de succes. Toata lumea isi doreste un manager care respecta principiile si credintele sale tot timpul, indiferent cu cine lucreaza sau interactioneaza. Este bine ca un manager medical sa nu favorizeze pe nimeni, ci sa ii trateze pe toti cu respect si curtoazie.

6. Sa fie un bun strateg

In cadrul interviului trebuie sa va asigurati ca persoana intervievata este capabila sa implementeze o strategie si sa actioneze conform acesteia. Gandirea strategica inseamna a avea capacitatea de a rezolva problemele si de a lua decizii. 

Un ganditor strategic este capabil sa identifice problemele, sa le analizeze, sa dezvolte solutii si sa le implementeze. Totusi, acestea nu sunt singurele calitati ale unei persoane cu gandire strategica. De asemenea, un manager medical trebuie sa poata vedea imaginea de ansamblu pentru a anticipa evolutiile viitoare si a raspunde in timp util pentru a genera schimbari.

Citeste si: Profilul Unui Lider De Succes În Domeniul Medical

7. Sa fie sociabil si prietenos

Un bun manager medical trebuie sa se apropie de angajati, sa socializeze cu acestia si sa le fie alaturi, pentru a forma o echipa eficienta. Acest lucru duce la o mai mare satisfactie a angajatilor. Sa aiba o politica deschisa, sa asculte gandurile si ideile angajatilor si sa arate bunatate si autenticitate sunt toate atributele unui manager medical de exceptie.

8. Sa-si poata motiva angajatii

Capacitatea de a comunica si motiva angajatii si de a le oferi feedback constructiv duce la echipe performante. Un manager care are calitatile de antrenor este extrem de eficient in dezvoltarea unei culturi pozitive la locul de munca.

9. Sa fie inteligent

Demonstrarea inteligentei poate fi perceputa de multe ori drept aroganta. O persoana care pune intrebari inteligente, respecta intelectul celorlalti si angajamentul pentru invatarea continua sunt toate modalitatile care demonstreaza inteligenta. Managerii inteligenti sunt de asemenea excelenti in a-si ajuta angajatii sa invete informatiile de care au nevoie pentru a-si indeplini sarcinile.

10. Sa poata anticipa lucrurile

A fi capabil sa gandeasca si sa planifice viitorul este necesar pentru succesul continuu al unui manager medical. In plus, acesta ar trebui sa fie capabil sa comunice aceasta viziune angajatilor si sa castige sprijinul lor pentru a o putea atinge. 

11. Sa aiba o inteligenta emotionala dezvoltata

Indivizii cu o inteligenta emotionala ridicata sunt competenti emotional. Ei inteleg si isi gestioneaza propriile sentimente, dar si sentimentele celorlalti. De asemenea, stiu sa foloseasca aceste informatii pentru a ghida comportamentul. Acest lucru inseamna sa fie capabil sa spuna cuvintele potrivite in functie de situatie, sa empatizeze, sa se autocontroleze si sa fie stabil emotional.

12. Sa fie o persoana integra

Persoanele care prezinta aceste trasaturi manifesta integritate. Aceasta este o trasatura importanta pentru un lider, intrucat cu integritate isi asuma responsabilitatea pentru deciziile si actiunile sale, recunoaste cand greseste si respecta propriile principii. Aceste calitati incurajeaza angajatii sa faca acelasi lucru. Onestitatea si autenticitatea unui manager medical sunt respectate si sunt considerate ca fiind etice, ceea ce il face un model minunat pentru angajatii sai.

Pentru a observa daca persoana intervievata este potrivita pentru functia de manager medical, incercati sa ii cereti sa se descrie prin a folosi si argumente si exemple concrete pentru a va demonstra ca detine aceste 12 calitati importante pentru o astfel de functie.

Citeste si: Cum să descoperi candidatul nepotrivit, care are un CV perfect?

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment